• Reprezentácia školy

          • Na našej škole študujú všestranne šikovní žiaci, ktorí vynikajú nielen svojimi vedomosťami, ale aj svojou činnosťou mimo školy. 

            Žiak Michal Gallo zo sekundy patrí k úspešným tenistom. Darilo sa mu aj na zatiaľ poslednom turnaji, kde skončil na 1.mieste.

            Gratulujeme.

          • Finančná sloboda – fikcia alebo realita?

          • Dňa 15.10.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili hry Finančná sloboda. Hra bola realizovaná pod záštitou nadácie spoločnosti OVB. Žiaci sa zábavnou formou naučili ako sa správne finančne rozhodovať a aké pravidlá je pri tom potrebné dodržiavať. Stanovený cieľ zarobiť 120 000 € dosiahla dvojica žiakov zo 4.A v zložení Juraj Fafrák a Adam Molčan. Obidvom srdečne blahoželáme.

            Zodpovedná: Tatiana Chocholová

          • Krajské kolo žiačok a žiakov SŠ v basketbale

          • V dňoch 6.-7. 12. 2023 sa žiačky a žiaci našej školy zúčastnili krajských kôl v basketbale žiačok a žiakov SŠ v Košiciach. Ako prví našu školu reprezentovali chlapci, ktorí vo svojej skupine v oklieštenej zostave nedokázali poraziť žiakov z Gym.Park Mládeže. Žiaľ ani druhý zápas sa chlapcom nepodarilo otočiť vo svoj prospech. Našim žiakom sa tak nepodarilo prebojovať zo svojej skupiny a celkovo sa tak umiestnili na 4. - 8. mieste. 

            Dievčat reprezentujúcich našu školu vycestovalo do Košíc len 5. Napriek ťažkej situácii sa však nevzdali a aspoň prvý polčas vyhrali a ukázali chuť bojovať, avšak sily im nestačili a druhý polčas prvého zápasu už nezvládli otočiť vo svoj prospech proti družstvu Súkromneho športového gymnázia Užhorodská. Druhý súper, ktoreho sme mali vylosovaného sa nedostavili na turnaj a tak naše dievčatá obsadili celkové 4. až 8. miesto.

            Našim žiačkám a žiakom ďakujem za reprezntáciu!

          • Olympiáda kritického myslenia

          • Kritické myslenie patrí medzi najdôležitejšie zručnosti v 21.storočí, a preto sa študenti našej školy už tradične zapájajú do Olympiády kritického myslenia. Tohtoročné školské kolo prebehlo 12.12.2023.
            Olympiáda kritického myslenia (OKM) je súťaž pre študentky a študentov stredných škôl. OKM reaguje na nedostatok vzdelávania v oblasti kritického myslenia a mediálnejgramotnosti mladých ľudí. Cieľom OKM je posilniť odolnosť voči dezinformáciám a manipulačným taktikám, rozvinúť argumentačné zručnosti mladých ľudí, zvyšovať kvalitu verejnej diskusie, naučiť mladých ľudí overovať správy a určovať dôveryhodné zdroje informácií, vytvoriť zdravé návyky pri trávení času na sociálnych sieťach a zlepšiť schopnosť korektne interpretovať dáta, štatistiky a grafy. (https://www.okm.sk/sutaz)
            Súťaž prebiehala online, a to vypracovaním 60-minútového testu.


            Mgr. Lýdia Kalinová

          • Školské kolo OĽP

          • Dňa 7.12.2023 sa uskutočnilo na našej škole školské kolo 26. ročníka Olympiády ľudských práv (OĽP), ktorej sa zúčastnilo 6 žiakov z našej školy: J. Kardošová-3.A, M. Herčka, D. Kleknerová, N. Liptáková, E. Línerová, N. Gallová- oktáva. Na prvom mieste sa umiestnila Jana Kardošová z 3.A triedy, ktorá nás bude reprezentovať na krajskom kole OĽP.

            Srdečne blahoželáme

            PhDr. Anita Kerekes

          • LAB IT Creativity 3

          • Pred nami je nová výzva – spopularizovať našu posilňovňu a ponúknuť študentom aktívne a zdraviu prospešné trávenie voľného času. Projekt zahŕňa elektronický rezervačný systém, videonávody, bezkontaktný vstup a mnohé iné. Spoluprácu sme rozbehli s firmou Vissim, s.r.o.

            Ak sa ti nápad páči a mal by si záujem stať sa registrovaným členom, zanechaj nám like na školskej facebookovej stránke.

            Ďakujeme

            projektový tím

          • Basketbal žiačok a žiakov SŠ

          • Naše žiačky a žiaci sa dňa 1.12.2023 zúčastnili Okresného kola v basketbal žiačok a žiakov SŠ na pôde Obchodnej akadémii.Našu školu úspešne reprezentovali dievčatá aj chlapci, kde dokázali vyhrať všetky zápasy proti Obchodnej akadémii a Strednej odbornej škole.Dievčenské aj chlapčenské družstvo obsadilo konečné 1.miesto a tak našu školu a aj okres v najbližších dňoch budú reprezentovať na krajskom kole v Košičiach.

            Obom naším družstvám srdečne gratulujeme a držíme palce!

            Pedagodický dozor: Mgr.Monika Bodnár

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Aj tento rok bola naša škola súčasťou zbierky s nádhernou myšlienkou. Spoločne sme naplnili desiatky krabíc od topánok, ktoré potešia  mnohých seniorov. V našich darčekoch si nájdu niečo slané, sladké, teplé i voňavé, no to najdôležitejšie je, že sme ich robili s láskou.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili :)

          • Majstrovstvá Košického kraja v šachu žiakov a žiačok SŠ 2023

          • Dňa 29.11.2023 sa Ondrej Gibas (1.A), Tobias Koóš a Adriana Straková (obaja 2.A) zúčastnili Krajských majstrovstiev žiakov a žiačok stredných škôl Košického kraja v zrýchlenom šachu. Turnaj sa uskutočnil na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach za účasti 73 študentov a 9 študentiek. Chlapci a dievčatá súťažili v samostatných kategóriách.
            Tobias Koóš obsadil veľmi pekné 25. a Ondrej Gibas 26. miesto. Obaja vyhrali 4 šachové partie zo 7 zápasov.
            Adriane Strakovej sa podarilo opäť na turnaji uspieť. V kategórii dievčat obsadila konečné 3. miesto a postúpila na majstrovstvá Slovenska.

            Srdečne blahoželáme!

            RNDr. Marián Koreň

          • Okresné kolo vo florbale SŠ žiakov

          • Dňa 23.11.2023 sa naši žiaci zúčastnili Okresného kola vo florbale chlapcov SŠ v Rožňave. Turnaj sa hral v telocvični SOŠ technickej v Rožňave. V kategórii žiakov reprezentovali našu školu Š. Domik, M. Jerga, A. Mattoš, E. Garaj, J. Hencel, M. Herčka, J. Chlebo, S. Rogos, T. Kohári, R. Sakal.

            Turnaj sa hral systémom hry každý s každým. Družstvo chlapcov v turnaji odštartovalo vo svojom prvom zápase proti SZŠ Rožňava, ktorý vyhrali 0:1. V druhom zápase naši chlapci výborným výkonom porazili OA Rožňava v pomere 4:0. V treťom zápase naši florbalisti nezachytili úvod zápasu a podľahli SOŠT Rožňava 5:1. bol to jediný zápas, ktorý sme prehrali. V treťom stretnutí sme hladko zvíťazili nad SOŠ TaS Dobšiná 0:2. V záverečnom zápase turnaja opäť naši hráči zopakovali výborný výkon a vyhrali 3:0 nad SOŠ OaS Rožňava.

            Družstvo chlapcov v okresnom kole  obsadilo pekné 2. miesto.

            Ďakujem našim  žiakom za  reprezentáciu školy a GRATULUJEME!

          • RFC vo volejbale SŠ žiakov SNV

          • Dňa 22.11.2023 sa naši žiaci zúčastnili Regionálneho finále vo volejbale chlapcov SŠ 22.11.2023 v Spišskej Novej Vsi. Turnaj sa hral v telocvični SOŠ drevárskej v Spišskej Novej Vsi. V kategórii žiakov reprezentovali našu školu Š. Domik, M. Jerga, A. Mattoš, T. Koóš, R. Šoltés, D. Dókuš, S. Barkász, S. Szöllös,  M. Üvegeš, R. Kráľ.

            Turnaj sa hral systémom hry každý s každým. Družstvo chlapcov v turnaji odštartovalo vo svojom prvom zápase proti Gymnáziu Školská 7 zo Spišskej Novej Vsi, ktorý prehrali na sety 2:0. Sety prehrali veľmi tesným rozdielom 21:18 a 21:19. V druhom stretnutí s SOŠ drevárskou, naši hráči opäť podali výborný výkon aj napriek tomu prehrali 2:0 na sety. Výsledky v setoch boli len s malým bodovým rozdielom 21:19 a 21:17. V treťom stretnutí sme v trojsetovej dráme podľahli OA Rožňava 2:1, sety sme opäť prehrali s minimálnym bodovým rozdielom.   Škoda, že sa na našu stranu nepriklonilo v rozhodujúcich chvíľach športové šťastie.

            Družstvo chlapcov v regionálnom finále obsadilo pekné 4. miesto.

            Ďakujem našim  žiakom za  reprezentáciu školy.

          • Naši žiaci na medzinárodnej súťaži Náboj Junior

          • Dňa 24. novembra 2023 sa konala medzinárodná súťaž NÁBOJ JUNIOR, v ktorej si zasúťažili i žiaci kvarty  nášho gymnázia. Dva tímy v zložení Ela Šoltésová, Tomáš Dulovec, Filip Farkašovský, Timur Török a Diana Spišiaková, Simona Vaľková, Andrej Gallo, Emma Ujházyová  riešili v priebehu dvoch hodín úlohy z matematiky a fyziky.

            I keď sa nezaradili k najúspešnejším v rámci Slovenska i medzinárodne, zažili mnoho zábavy a získali cenné skúsenosti.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za odvahu a reprezentáciu školy.

            Zodpovedná: PhDr. Jackovičová Monika

          • Získali sme prestížny eTwinning titul „Škola eTwinning 2023-24“ a 1.miesto v národnej súťaži

          • Dňa 29.11.2023 sa v budove Žilinského samosprávneho kraja uskutočnilo slávnostné odovzdávanie prestížnych eTwinning ocenení. Táto udalosť privítala zástupcov 31 ocenených škôl z celého Slovenska, ktoré sa venujú medzinárodnej spolupráci a výmene skúseností v oblasti vzdelávania.

            Medzi ocenenými školami sa nachádzajú aj dve inštitúcie z rožňavského okresu. Okrem Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika z Rožňavy, ktoré si odnieslo tento prestížny titul za svoj výnimočný prínos v oblasti eTwinning projektov, ocenenie získala aj  Základná škola Pionierov. Pani riaditeľka gymnázia, PaedDr. Katarína Adamková, prijala ocenenie z rúk Martina Kríža z MŠVVaŠ SR s hrdosťou a vďakou za tvrdú prácu a oddanosť jej tímu učiteľov a študentov. Tento úspech je výsledkom ich práce v oblasti medzinárodnej spolupráce a eTwinning projektov.

            Tento výnimočný úspech je tiež zásluhou Mgr. Z. Polónyovej, ambasádorky eTwinning, ktorá učí na miestnom gymnáziu a je zároveň lektorkou inovačných vzdelávacích programov pre učiteľov a e-learning. So svojím projektom „Our European Sustainable City“ získala 1.miesto v národnej súťaži eTwinning, do ktorého boli zapojení študenti minuloročnej sekundy. Jej projekt zaujal porotu svojou kreativitou a inovatívnym prístupom k témam udržateľnosti a environmentálnej výchovy. Na tomto projekte spolupracovala aj Ing. Iveta Hliváková a PaedDr. Gabriela Görgeyová

            Gratulujeme k výnimočnému úspechu a neoceniteľnému prínosu k vzdelávaniu a medzinárodnej spolupráci a udržateľnosti.

          • Expert geniality show

          • Dňa 28.11.2023 prebiehala na našej škole vedomostná súťaž Expert geniality show pre žiakov 5.-9. ročníka ZŠ (u nás od prímy po kvartu) a všetkých typov stredných škôl. Expert geniality show je výnimočná z niekoľkých dôvodov. Žiaci súťažia v dvoch súťažných témach. Témy zahŕňajú angličtinu, dejepis, geografiu, občiansku náuku, fyziku, biológiu, chémiu, astronómiu, logiku, šport a všeobecný prehľad. Súťaž podporuje u žiakov logické myslenie a súťaživosť. Po zhodnotení výsledkov žiak získava pre seba spätnú väzbu o svojich vedomostiach a tiež motiváciu získavať ďalšie informácie a vzdelávať sa.  Do súťaže sa zapojilo 41 žiakov z našej školy, ktorým držíme palce.

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka súťaže

          • Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 24.11.2023 sa konalo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnilo sa ho 42 žiakov, ktorí súťažili  v 5 kategóriách. Na okresných kolách nás budú reprezentovať títo žiaci:

            Kategória 1A:  Sylvia Široká a Adam Skaloš zo sekundy

            Kategória 1B:  Jakub Kopasz a Natália Dávidová z tercie

            Kategória 2A:  Sofia Široká z kvinty a Katarína Adamková zo sexty

            Kategória 2B:  Sabina Mužlayová a Zuzana Zatrochová z 3.A

            Kategória 2C:  Sebastián Ondrej z kvinty

             

            Srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže!

             

          • Basketbal 3x3

          • Dňa 28.11.2023 sa žiaci aj žiačky nižších ročníkov osemročného gymnázia zúčastnili basketbalového turnaja 3 na 3. V hrách proti rožňavským základným školám obsadili chlapci 1. miesto a dievčatá 3. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • Florbal dievčat SŠ

          • Dňa 23.11.2024 sa žiačky gymnázia zúčastnili florbalového turnaja dievčat rožňavských stredných škôl, na ktorom obsadili prvé miesto.

            Vďaka tomuto úspechu postúpili na krajské kolo do Spišskej Novej Vsi.

            Držíme im palce.

          • Florbal chlapcov

          • Naši žiaci sa dňa 22.11.2022 zúčastnili Okresného kola vo florbale žiakov ZŠ. Žiaci reprezetujúci našu školu v zložení: Oliver Hagovský II.OA, František Kopecky II.OA, René Bernár III.OA, Kopecký Peter III.OA, Karol Kuchta III.OA, Samuel Sústrik III.OA, Tomáš Dulovec IV.OA,  Filip Farkašovský IV.O, Andrej Gallo IV.OA, Tomáš Sečkár IV.OA a Timur Török IV.OA však nedokázali poraziť ani jedného súpera v skupine. Celkovo tak žiaci obsadili predposledné miesto. Na zlepšení popracujeme a na najbližšom kole už viac potrápime súpera my. Našim žiakom ďakujeme za reprezetáciu a do ďalšieho kola držíme palce.

            Zodpovedná:Mgr. Monika Bodnár

             

          • Tesco zbierka

          • Štvrtok, 23. novembra sme sa my, študenti Gymnázia P.J. Šafárika, podujali pomôcť potravinovej zbierke pre ľudí v núdzi, ktorá prebiehala od štvrtka po dobu troch dní. Zákazníci predajne Tesco mali možnosť pomôcť osobám bez prístrešia malým príspevkom v podobe trvanlivých potravín až do soboty. Ochota ľudí pomôcť a prispieť na dobrú vec ďaleko predčila naše očakávania, stretli sme sa s úprimným záujmom o zbierku a s chuťou dozvedieť sa viac. Košík s jedlom sa začínal postupne zapĺňať potravinami od dobrých duší rôznych vekových kategórií, a čo nás prekvapilo najviac bolo, aká ohľaduplná dokáže byť naša vlastná generácia. Odchádzali sme s ľahkým pocitom na duši a s úsmevom na tvári.

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje