• OZNÁMENIE OPRAVNÉHO TERMÍNU EČ A PFIČ MS 2023

          • Oznamujeme všetkým žiakom, ktorí sa majú zúčastniť opravného termínu EČ a PFIČ maturitnej skúšky, že termín
            a miesto konania je určené takto:

            Predmet     Anglický jazyk           

            Dátum        6. september 2023                    

            Miesto     Stredná odborná škola technická a ekonomická Jozefa Szakkayho – Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola Košice

            Žiaci, ktorí konajú EČ a PFIČ maturitnej skúšky sa dostavia do príslušnej školy s platným občianskym preukazom!

            Nástup na EČ je o 9.00 hod., nástup na PFIČ je o12.00 hod.

          • Historická exkurzia: Ortodoxná synagóga

          • Dňa 28.6.2023 sa žiaci VII.OA navštevujúci Historický proseminár zúčastnili historickej exkurzie v Košiciach. Cieľom exkurzie bola návšteva ortodoxnej synagógy na Puškinovej ulici. Synagógou nás sprevádzala PhDr. Jana Teššerová, ktorá šíri povedomie o holokauste ako potomok prvej generácie. Ortodoxná synagóga na Puškinovej ulici dýcha históriou ako jediná plnila svoj účel aj po vojne.

             

            PhDr. Anita Kerekes

          • Zlatá a bronzová expedícia DofE

          • Sme nesmierne hrdí, že prvýkrát odkedy máme na našej škole DofE sa nám podarilo vyskladať tím dofákov na zlatej úrovni, ktorí koncom júna absolvovali expedíciu. Zlatá expedícia trvala 4 dni a 3 noci. Počas zlatej expedície absolvovali dofáci viacero turistík v rámci Národného parku Slovenský raj. Dofáci spoznávali krásy národného parku, plnili si svoje povinnosti zamerané na prežitie v prírode a taktiež vytvárali fotoherbár rastlín rastúcich v národnom parku.

            Náš zlatý tím tvorili členovia:

            Katarína Kopaszová, Rebeka Raczemberger a Miroslav Herčka zo septimy, Katarína Adamková z kvinty a Michal Adamko z 3.A

            https://gymrv.edupage.org/a/dofe?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQzMiZzdWJwYWdlPTE5

             

            Tímy bronzových dofákov sa i tento rok zúčastnili kvalifikačnej expedície. Bronzová expedícia prebehla koncom mája a trvala 2 dni a 1 noc. Dofáci sa vybrali po trase zo Súľovej na Útulnu Gálová, kde prenocovali. Pomohli pohrabať pokosenú trávu, večer si opiekli pri ohni a strávili tak príjemný čas v kruhu priateľov. 

            Bronzové tímy tvorili členovia:

            Kristína Lešková a Samuel Barkász z 1.B, Simona Revajová a Tamara Lükőová z 1.A, Peter Gallo, Zuzana Šimková, Sebastián Ondrej, Katarína Hagovská, Kristián Szölösz a Sofia Široká z kvarty.

            https://gymrv.edupage.org/a/dofe?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQzMiZzdWJwYWdlPTIw

          • Program globálneho rozvojového vzdelávania s názvom Tri životy

          • Naša škola sa zapojila v druhej polovici školského roka 2022/2023 do programu globálneho rozvojového vzdelávania s názvom Tri životy, ktorého cieľom bolo poukázať na rozdielnosť životných podmienok a šancí ľudí na svete a na prínos Slovenska k zmene. Program bol pripravený po konzultáciách so školami a expertmi na metodiku tak, aby v priebehu vyučovacích hodín dokázal otvoriť problematiku rozdielov vo svete, podnietil žiakov k diskusii na túto tému a prinútil zamyslieť sa nad tým, ako môžeme z malého Slovenska ovplyvniť dianie v krajinách, ktoré majú veľké problémy.

            Na tento cieľ sme použili dokumentárny film Tri životy a metodický materiál, ktorý mapuje jeden deň v živote troch detí zo Slovenska, Kambodže a Lesotha. Ukazuje nerovnosti v bežných veciach, ako je prístup k vode, elektrine, potravinám, vzdelávaniu, či sociálnej spravodlivosti. Do programu sme zapojili triedne kolektívy: príma, sekunda, tercia, kvarta, kvinta,1.D, 2. B: ETV II., 3.D, septima: ZJV II. v rámci vyučovacích hodín Etickej výchovy, Občianskej náuky, Základov spoločenských vied i suplovaných hodín. V programe budeme pokračovať aj v nasledujúcom školskom roku. Partnerom nášho projektu sa stala nezisková organizácia SEEDS.

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka programu

      • Kontakty

        • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
        • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
        • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
        • 00161144
        • 2020954243
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje