• RFC vo volejbale SŠ žiakov SNV

          • Dňa 22.11.2023 sa naši žiaci zúčastnili Regionálneho finále vo volejbale chlapcov SŠ 22.11.2023 v Spišskej Novej Vsi. Turnaj sa hral v telocvični SOŠ drevárskej v Spišskej Novej Vsi. V kategórii žiakov reprezentovali našu školu Š. Domik, M. Jerga, A. Mattoš, T. Koóš, R. Šoltés, D. Dókuš, S. Barkász, S. Szöllös,  M. Üvegeš, R. Kráľ.

            Turnaj sa hral systémom hry každý s každým. Družstvo chlapcov v turnaji odštartovalo vo svojom prvom zápase proti Gymnáziu Školská 7 zo Spišskej Novej Vsi, ktorý prehrali na sety 2:0. Sety prehrali veľmi tesným rozdielom 21:18 a 21:19. V druhom stretnutí s SOŠ drevárskou, naši hráči opäť podali výborný výkon aj napriek tomu prehrali 2:0 na sety. Výsledky v setoch boli len s malým bodovým rozdielom 21:19 a 21:17. V treťom stretnutí sme v trojsetovej dráme podľahli OA Rožňava 2:1, sety sme opäť prehrali s minimálnym bodovým rozdielom.   Škoda, že sa na našu stranu nepriklonilo v rozhodujúcich chvíľach športové šťastie.

            Družstvo chlapcov v regionálnom finále obsadilo pekné 4. miesto.

            Ďakujem našim  žiakom za  reprezentáciu školy.

          • Naši žiaci na medzinárodnej súťaži Náboj Junior

          • Dňa 24. novembra 2023 sa konala medzinárodná súťaž NÁBOJ JUNIOR, v ktorej si zasúťažili i žiaci kvarty  nášho gymnázia. Dva tímy v zložení Ela Šoltésová, Tomáš Dulovec, Filip Farkašovský, Timur Török a Diana Spišiaková, Simona Vaľková, Andrej Gallo, Emma Ujházyová  riešili v priebehu dvoch hodín úlohy z matematiky a fyziky.

            I keď sa nezaradili k najúspešnejším v rámci Slovenska i medzinárodne, zažili mnoho zábavy a získali cenné skúsenosti.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za odvahu a reprezentáciu školy.

            Zodpovedná: PhDr. Jackovičová Monika

          • Získali sme prestížny eTwinning titul „Škola eTwinning 2023-24“ a 1.miesto v národnej súťaži

          • Dňa 29.11.2023 sa v budove Žilinského samosprávneho kraja uskutočnilo slávnostné odovzdávanie prestížnych eTwinning ocenení. Táto udalosť privítala zástupcov 31 ocenených škôl z celého Slovenska, ktoré sa venujú medzinárodnej spolupráci a výmene skúseností v oblasti vzdelávania.

            Medzi ocenenými školami sa nachádzajú aj dve inštitúcie z rožňavského okresu. Okrem Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika z Rožňavy, ktoré si odnieslo tento prestížny titul za svoj výnimočný prínos v oblasti eTwinning projektov, ocenenie získala aj  Základná škola Pionierov. Pani riaditeľka gymnázia, PaedDr. Katarína Adamková, prijala ocenenie z rúk Martina Kríža z MŠVVaŠ SR s hrdosťou a vďakou za tvrdú prácu a oddanosť jej tímu učiteľov a študentov. Tento úspech je výsledkom ich práce v oblasti medzinárodnej spolupráce a eTwinning projektov.

            Tento výnimočný úspech je tiež zásluhou Mgr. Z. Polónyovej, ambasádorky eTwinning, ktorá učí na miestnom gymnáziu a je zároveň lektorkou inovačných vzdelávacích programov pre učiteľov a e-learning. So svojím projektom „Our European Sustainable City“ získala 1.miesto v národnej súťaži eTwinning, do ktorého boli zapojení študenti minuloročnej sekundy. Jej projekt zaujal porotu svojou kreativitou a inovatívnym prístupom k témam udržateľnosti a environmentálnej výchovy. Na tomto projekte spolupracovala aj Ing. Iveta Hliváková a PaedDr. Gabriela Görgeyová

            Gratulujeme k výnimočnému úspechu a neoceniteľnému prínosu k vzdelávaniu a medzinárodnej spolupráci a udržateľnosti.

          • Expert geniality show

          • Dňa 28.11.2023 prebiehala na našej škole vedomostná súťaž Expert geniality show pre žiakov 5.-9. ročníka ZŠ (u nás od prímy po kvartu) a všetkých typov stredných škôl. Expert geniality show je výnimočná z niekoľkých dôvodov. Žiaci súťažia v dvoch súťažných témach. Témy zahŕňajú angličtinu, dejepis, geografiu, občiansku náuku, fyziku, biológiu, chémiu, astronómiu, logiku, šport a všeobecný prehľad. Súťaž podporuje u žiakov logické myslenie a súťaživosť. Po zhodnotení výsledkov žiak získava pre seba spätnú väzbu o svojich vedomostiach a tiež motiváciu získavať ďalšie informácie a vzdelávať sa.  Do súťaže sa zapojilo 41 žiakov z našej školy, ktorým držíme palce.

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka súťaže

          • Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 24.11.2023 sa konalo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnilo sa ho 42 žiakov, ktorí súťažili  v 5 kategóriách. Na okresných kolách nás budú reprezentovať títo žiaci:

            Kategória 1A:  Sylvia Široká a Adam Skaloš zo sekundy

            Kategória 1B:  Jakub Kopasz a Natália Dávidová z tercie

            Kategória 2A:  Sofia Široká z kvinty a Katarína Adamková zo sexty

            Kategória 2B:  Sabina Mužlayová a Zuzana Zatrochová z 3.A

            Kategória 2C:  Sebastián Ondrej z kvinty

             

            Srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže!

             

          • Basketbal 3x3

          • Dňa 28.11.2023 sa žiaci aj žiačky nižších ročníkov osemročného gymnázia zúčastnili basketbalového turnaja 3 na 3. V hrách proti rožňavským základným školám obsadili chlapci 1. miesto a dievčatá 3. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • Florbal dievčat SŠ

          • Dňa 23.11.2024 sa žiačky gymnázia zúčastnili florbalového turnaja dievčat rožňavských stredných škôl, na ktorom obsadili prvé miesto.

            Vďaka tomuto úspechu postúpili na krajské kolo do Spišskej Novej Vsi.

            Držíme im palce.

          • Florbal chlapcov

          • Naši žiaci sa dňa 22.11.2022 zúčastnili Okresného kola vo florbale žiakov ZŠ. Žiaci reprezetujúci našu školu v zložení: Oliver Hagovský II.OA, František Kopecky II.OA, René Bernár III.OA, Kopecký Peter III.OA, Karol Kuchta III.OA, Samuel Sústrik III.OA, Tomáš Dulovec IV.OA,  Filip Farkašovský IV.O, Andrej Gallo IV.OA, Tomáš Sečkár IV.OA a Timur Török IV.OA však nedokázali poraziť ani jedného súpera v skupine. Celkovo tak žiaci obsadili predposledné miesto. Na zlepšení popracujeme a na najbližšom kole už viac potrápime súpera my. Našim žiakom ďakujeme za reprezetáciu a do ďalšieho kola držíme palce.

            Zodpovedná:Mgr. Monika Bodnár

             

          • Tesco zbierka

          • Štvrtok, 23. novembra sme sa my, študenti Gymnázia P.J. Šafárika, podujali pomôcť potravinovej zbierke pre ľudí v núdzi, ktorá prebiehala od štvrtka po dobu troch dní. Zákazníci predajne Tesco mali možnosť pomôcť osobám bez prístrešia malým príspevkom v podobe trvanlivých potravín až do soboty. Ochota ľudí pomôcť a prispieť na dobrú vec ďaleko predčila naše očakávania, stretli sme sa s úprimným záujmom o zbierku a s chuťou dozvedieť sa viac. Košík s jedlom sa začínal postupne zapĺňať potravinami od dobrých duší rôznych vekových kategórií, a čo nás prekvapilo najviac bolo, aká ohľaduplná dokáže byť naša vlastná generácia. Odchádzali sme s ľahkým pocitom na duši a s úsmevom na tvári.

          • Giselle

          • Nadšenci divadla z našej školy si opäť prišli na svoje a spríjemnili si záver víkendu, keď v nedeľu podvečer 26.11.2023 navštívili kúzelné baletné predstavenie Giselle v Národnom divadle v Košiciach. A vďaka krásnemu umeleckému zážitku to určite nebolo naposledy :)

          • Manažment akreditovaných projektov

          • V dňoch 21. – 23. november 2023 sa konal česko-slovenský seminár pre držiteľov Akreditácie na Erasmus+. Seminár s názvom Manažment akreditovaných projektov bol zameraný na vízie rozvoja školy vs. úloha akreditácie/plánu pre Erasmus. Účastníci sa venovali aj téme Zasadenie akreditácie a projektu do infraštruktúry školy. Získali cenné rady a informácie aj o kontinuite a politike sústavného zlepšovania. Seminár bol ukončený prezentáciou a workshopmi zameranými na plnenie, nastavenie a monitorovanie cieľov v rámci Akreditácie Erasmus +. Seminára sa zúčastnila projektová manažérka Akreditácie Erasmus + PaedDr. Eva Szanyiová.

          • Výstava vysokých škôl pre stredoškolákov Košického kraja

          • Dňa 23.11.2023 sa žiaci z triednych kolektívov 3.A, 3.D, 4.B a septimy zúčastnili výstavy  Vysokých škôl pre stredoškolákov Košického kraja v športovej hale Strednej odbornej školy informačných technológií na Ostrovského ulici v Košiciach. Podujatie zorganizoval Košický samosprávny kraj. Cieľom podujatia bolo poskytnúť informácie o štúdiu na vysokých školách, ktoré pôsobia na východe Slovenska. Naši žiaci mali možnosť dozvedieť sa maximum informácií o školách, odboroch, prijímačkách aj študentskom živote.

            Účasť vystavovateľov bola veľmi bohatá:

            ü  Technická univerzita v Košiciach,

            ü  Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach,

            ü  Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach,

            ü  Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach,

            ü  Teologická fakulta Katolíckej univerzity v Ružomberku so sídlom v Košiciach,

            ü  Prešovská univerzita v Prešove,  

            ü  Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM),

            ü  Centrum poradenstva a prevencie, Karpatská 8, Košice,

            ü  EURES – Európske služby v zamestnanosti,

            ü  Inovačné centrum Košického kraja (ICKK),

            ü  Košice IT Valley.

          • Unicef: Svetový deň detí: 20.11.2023

          • Svetový deň detí je hlavným celosvetovým podujatím v oblasti práv detí, ktorý sa oslavuje s cieľom zvýšiť povedomie a urýchliť pokrok smerom k realizácii práv detí. Tento deň sa slávi pri príležitosti výročia prijatia Dohovoru o právach dieťaťa, v ktorej sú uvedené základné práva každého dieťaťa.

            Aj naša škola sa pripojila k oslavám, ktoré zjednotia stovky krajín pre deti a zaviažu sa k inkluzívnejšej budúcnosti pre všetkých. Kľúčovými slovami tohtoročného Svetového dňa detí sú participácia a inklúzia.

            Ako sa zapojila naša škola? Naši žiaci celý deň usilovne pracovali na svojich výtvarných dielach pod vedením Mgr. Barbory Krajčiovej. Ich úlohou bolo  vytvoriť umelecké diela, ktoré zachytávajú myšlienku ,, začlenenia každého dieťaťa" do života komunity. Podporovala sa ich predstavivosť a kreativita. Organizačné zabezpečenie akcie mala na starosti Mgr. Stanislava Strinková -koordinátorka školského parlamentu. Radi by sme sa s Vami podelili o krátke video z procesu tvorby výtvarných diel.

            ĎAKUJEME

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka programu Škola priateľská k deťom

             

          • Získali sme čestný titul: Škola priateľská k deťom Unicef za školský rok 2022/2023

          • Našej škole sa podarilo za minulý školský rok 2022/2023 obhájiť si titul: Škola priateľská k deťom Unicef.

            ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM je program Slovenskej nadácie pre UNICEF, určený pre stredné, základné a materské školy. Účasťou v programe naša škola získala certifikát ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM, ktorý je známkou toho, že naša škola je vnímavá voči potrebám detí, ktoré navštevujú našu školu, ale aj detí v núdzi v rôznych krajinách sveta.

            Vďaka projektu sa snažíme vzdelávacími aktivitami na našej škole robiť náš spoločný svet krajším a hodnotnejším.

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka programu

          • Náučno-poznávacia exkurzia v Budapešti

          • Triedy s vyučovacím jazykom maďarským sa v mesiaci október zúčastnili náučno-poznávacej exkurzie v Budapešti. Program bol zameraný na poznávanie kultúrnych, historických pamiatok hlavného mesta a prehliadky národopisného skanzenu v Szentendri.

            Študenti počas trojdňovej exkurzie si pozreli expozície Poštového múzea, navštívili secesný dom, v ktorom bola zariadená výstava úžitkového umenia. Veľký obdiv a pozornosť vzbudila prehliadka národopisného skanzenu v Szentendri, najväčšieho v strednej Európe. Žiaci sa oboznámili s bytovou kultúrou, tradíciami, zvyklosťami odievania sa v celej Karpatskej kotline. Na záver trojdňového pobytu sa zúčastnili spomienkových osláv na počesť 67. výročia revolúcie v roku 1956.

            Exkurzia prehĺbila dejepisné poznatky žiakov a vytvorila v nich pocit spolupatričnosti ľudí obývajúcich Karpatskú kotlinu.

             

            Tanulmányi kirándulás Budapesten

            A magyar tanítási nyelvű osztályok tanulói októberben tanulmányi-ismeretterjesztő kiránduláson vettek részt Budapesten. A tanulmányút azzal a céllal valósult meg, hogy diákjaink megismerjék a főváros kulturális, történelmi nevezetességeit és emlékhelyeit, valamint ellátogassanak Szentendrére a néprajzi skanzenbe.

            A háromnapos kirándulás során megtekintették a Postamúzeum kiállítását, meglátogatták az Iparművészeti Múzeum szecessziós házát, ahol megcsodálhatták az iparművészet remekműveit. Nagy érdeklődést váltott ki a szentendrei Néprajzi Skanzenben tett látogatás, amely Közép-Európa legnagyobb ilyen típusú múzeuma. A diákok megismerhették az öltözködési szokásokat, hagyományokat, lakhatási lehetőségeket az egész Kárpát-medencében. A tanulmányút lezárásaként részt vettek az 1956-os forradalom 67. évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepségen.

            A tanulmányi kirándulás elmélyítette a diákok meglévő ismereteit, és megerősítette bennük az emberek összetartozásának érzését a Kárpát-medencében.

             

             

          • Národná súťaž HIV/AIDS prevencia 2023

          • Dňa 16.11. sa žiaci našej školy - Katarína Adamková, Adam Kramár a Peter Gallo zúčastnili online kola 7.ročníka národnej súťaže HIV/AIDS prevencia 2023. Umiestnili sa na 9.mieste a postúpili do finále, ktoré sa uskutoční 1.12. v Bratislave.

            Úspešným súťažiacim gratulujeme.

          • Naša demokratická Európa - mobilita študentov v Grécku

          • Naša spolupráca začala na základe spoločného záujmu. Grécka škola v Thive (Téby) nám pripravila týždeň plný zaujímavých aktivít. Počas prvého dňa sme sa bližšie oboznámili s gréckou kultúrou prostredníctvom tradičných tancov a jedla pripraveného gréckymi študentmi a kolegami. Nasledujúci deň sme v Aténach navštívili Akropolu, rodisko demokracie. Počas stredy grécki, portugalskí a slovenskí študenti pracovali na úlohe zameranej na pochopenie významu demokracie, v tímoch pripravovali spoločnú e-knihu o demokracii a aktívnom občianstve. Štvrtok bol venovaný návšteve Korintu a mobilita bola ukončená divadelným predstavením o demokracii, ktoré pre nás pripravili grécki partneri. Toto posledné vystúpenie sa konalo práve 17. novembra, v deň , ktorý je významný pre nás i našich partnerov. V Grécku tento deň oslavujú ako Medzinárodný deň demokracie. Počas tohto týždňa sa žiaci venovali pojmom ako tolerancia, vzájomné porozumenie, akceptácia, zlepšili si mäkké zručnosti a komunikačné zručnosti. Z Grécka sa vraciame plní nových zážitkov a spomienok vďaka gréckym kolegom, študentom a rodičom, ako aj portugalským účastníkom projektu. Ďalšia mobilita sa bude konať od 29. januára do 2. februára 2024 na Slovensku a budeme pokračovať v práci na témach inklúzie, demokracie a školského parlamentu. Naša rozlúčka bola veľmi emotívna a sme veľmi vďační za túto úžasnú príležitosť.

             

            Eva Szanyiová a Andrea Slabá

             

          • Filmový týždeň

          • Ahojte spolužiaci!

            Aj tento týždeň sme si pre Vás, ako Školský parlament, pripravili aktivitu. Filmový týždeň trvá od pondelka 20.11. do piatka 24.11. 

            Keď prídete oblečení ako Vaši obľúbení filmoví hrdinovia, nezabudnite sa s nami prísť aj odfotiť každý deň na veľkej prestávke do auly!

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dňa 15.11.2023 sa konalo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Súťaž prebieha v troch kolách a jej súčasťou je vedomostný test, transformácia textu a rečnícky prejav. Našu školu reprezentovala Ela Šoltésová (kvarta), ktorá  v okresnom kole potvrdila svoje vedomosti i rečnícke zručnosti a vyhrala 1.miesto. Vo februári nás bude reprezentovať v krajskom kole tejto súťaže. Blahoželáme a držíme palce. Žiačku pripravovala Mgr. A. Šalamonová.

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje