• Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 15.2.2024 sa na Filozofickej fakulte UPJŠ v Košiciach konalo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku. V kategórii 2C sa Sebastián Ondrej z kvinty po veľmi tesnom súboji umiestnil na 4. mieste.

            Srdečne mu blahoželáme.

          • Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 14.2.2024 našu školu reprezentovali 3 talentované žiačky Beáta Oravcová zo 4.A v kategórii 2B, Sofia Široká z kvinty v kategórii 2A a Mária Tisza zo 4.B  v kategórii 2C1 na krajskom kole olympiády v anglickom jazyku v Košiciach, ktorá sa konala na pôde Filozofickej fakulty UPJŠ. Aj keď sa im nepodarilo získať miesto medzi prvými tromi v tvrdej konkurencii, ďakujeme im za čestnú reprezentáciu. 

          • DOD RÚVZ v Rožňave

          • Dňa 7.2.2024 sa žiaci tretích ročníkov, ktorí navštevujú biologický seminár  zúčastnili DOD na RÚVZ v Rožňave. Zoznámili sa s činnosťou RÚVZ. a navštívili jednotlivé oddelenia, kde  sa oboznámili s ich činnosťou. 

          • Ypsilon - slovina je hra

          • 19 našich žiakov z prímy, sekundy a tercie sa na vlastnej koži mohlo presvedčiť, že slovenský jazyk vie byť zábavný a atraktívny aj na súťaži! Vo vedomostnom teste, ktorý obsahoval rôzne úlohy zamerané na gramatiku, literatúru a na čitateľskú gramotnosť, opäť dokázali, že slovina je pre nich hra. Podali veľmi pekné výkony a Maroš Leng z prímy dosiahol v teste krásnych 100%, za čo mu k diplomu pribudla aj malá pozornosť od značky Fusakle. Všetkým zapojeným ďakujeme za ich účasť v tejto súťaži a veríme, že sa zapoja opäť o rok.

          • O CENU SNEHULIAKA

          • Mesto Rožňava a Gemerský Olympijský výbor organizovali  dňa 5.2.2024 v lyžiarskom stredisku Mlynky  - Gugel preteky v zjazdovom lyžovaní, disciplíne slalom pre žiakov ZŠ a osemročných gymnázií. Naše osemročné gymnázium v týchto lyžiarskych pretekoch reprezentovali E. Miháliková, V. Očenášová, N. Skupeňová, S. Baffi, P. Kopecký a R. Bernár.

            Lyžiarske preteky boli pripravené na vysokej úrovni, prebehli bez najmenších problémov. Našim lyžiarom sa podarilo získať pekné umiestnenia vo svojich kategóriách. V. Očenášová obsadila   3. miesto, R. Bernár získal tiež pekné 3. miesto a  S. Baffi vybojovala výbornou jazdou 1. miesto.

            Ďakujeme za príkladnú reprezentáciu školy.

          • Speaker's Corner

          • Dňa 25.1.2024 sa na našej škole konala súťaž v rečníckych prejavoch Speaker's Corner. Naši študenti podali vynikajúce výkony, súperi boli vyrovnaní a porota nemala jednoduchú úlohu vybrať tých najlepších.

             

            V kategórii bilingválne štúdium:

            1.miesto: Laura Uhrinová (5.B)

            2.miesto: Jozef Hriňák (1.B)

            3.miesto: Emma Hajdúková (4.B)

             

            V kategórii Seniors:

            1.miesto: Nasťa Liptáková (VIII.OA)

            2.miesto: Erik Garaj (VII.OA)

             

            kategórii Intermediate:

            1.miesto: Sofia Široká (V.OA)

            2.miesto: Rebeka Veselka (2.D)

            3.miesto: Katarína Adamková (VI.OA)

             

            Srdečne gratulujeme a držíme palce víťazom všetkých troch kategórií, ktorí nás budú reprezentovať na celoslovenskom kole v Žiline.

          • Futsal

          • Naši žiaci sa dňa 2.2.2024 zúčastnili okresného kola vo futsale. Chlapci podali vynikajúce herné kombinácie a výborné obranné zákroky, čo nám zaslúžene vynieslo 1.miesto.

            Chceli by sme ešte poďakovať Hudákovi K. a Barkászovi S., ktorí pomáhali pri organizovaní. Našim žiakom srdečne gratulujeme, ďakujeme za reprezentáciu a držíme im palce na krajskom kole! 

            Zodpovedna: Mgr. Monika Bodnár

          • Stolný tenis SŠ dievčatá – dlhodobé súťaže RCM Košice

          • Centrum voľného času - regionálne centrum mládeže Košice v spolupráci s OA v Rožňave organizovali  základné okresné kolo dlhodobých športových súťaží v stolnom tenise dievčat SŠ 01.02.2024 za účasti: SZŠ Rožňava, OA Rožňava a Gymnázia P.J. Šafárika v Rožňave.

            Našu školu reprezentovalo družstvo dievčat v zložení: L. Tóth, R. Mesznerová, A. Halászová a E. Matoová. Stolnotenisový turnaj sa odohral podľa pravidiel stolného tenisu. Naše športovkyne obsadili 3. miesto v turnaji, keď v prvom zápase podľahli OA Rožňava 4:2 a  druhý zápas so SZŠ Rožňava prehrali taktiež 4:2. Družstvo podalo v oboch zápasoch turnaja veľmi dobrý výkon, chýbalo nám trocha športového šťastia.

            Našim žiačkam ďakujeme za príkladnú reprezentáciu školy.

            Športu zdar!

          • Hmotné pamiatky židovskej komunity v Rožňave v historickom fonde Baníckeho múzea

          • Dňa 31.1.2024 sa zúčastnili žiaci triednych kolektívov 2.A, 2.B, 3.A a 3.D prednášky s názvom: Hmotné pamiatky židovskej komunity v Rožňave v historickom fonde Baníckeho múzea pod vedením Mgr. Sylvii Holečkovej, historičky, kurátorky fondu história Baníckeho múzea v Rožňave v Galérii Baníckeho múzea. K jedinečným zbierkam v historickom fonde múzea patria hmotné pamiatky židovskej komunity v Rožňave, ktoré dokumentujú jej niekdajšie pôsobenie, život a činnosť. Z nich najvzácnejšie sú práve tie, ktoré sú, žiaľ, už len spomienkou na pôvabnú rožňavskú synagógu.

             

            PhDr. Anita Kerekes

          • Vzdelávacie aktivity na škole v rámci programu Škola priateľská k deťom v prvom polroku školského roka 2023/2024

          • Počas prvého polroka školského roka 2023/2024 sme zrealizovali v triedach I.OA, II.OA, IV.OA, 1.A, 2.D, 2. A, 3.A, 3.D 1.B sériu vzdelávacích aktivít v rámci programu Škola priateľská k deťom – Unicef.

            Aktivity boli nasledovné:

            1.Vzdelávacia aktivita: Milá škola

            Prostredníctvom tejto aktivity sme chceli pomôcť žiakom pochopiť: a) širokú škálu dôležitých výhod školskej dochádzky a b.) ako sa cítia deti v iných krajinách, keď nemôžu ísť do školy.

            Triedy: príma

            2.Vzdelávacia aktivita: Komu umožníte, aby študoval?

            V humanitárnej pomoci takmer nikdy nedokážete pomôcť všetkým. Preto musíte ľudí nejako rozdeliť do skupín na tých, čo pomoc potrebujú viac ako ostatní. Kritéria musia byť jasné pre všetkých a postavené tak, aby ste mohli ľudí, ktorým pomoc poskytujete aj odkontrolovať, či ich naozaj spĺňajú. A to bola úloha pre našich žiakov. 

            Trieda: 1.A, 2.A,1.D,2.D, IV.OA, II.OA, HIM

            3.Vzdelávacia aktivita: Klimatická kríza

            Viaceré humanitárne krízy sú v súčasnosti spôsobené klimatickými zmenami. Tieto zmeny a ich následky zasahujú aj nás. Niektoré zmeny vyvolané aj ľudskou činnosťou– priamo ohrozujú práva detí. Ohrozujú deti na zdraví, vzdelaní, dostupnosti k čistej vode, cieľom tejto vzdelávacej aktivity bolo poukázať na uvedené klimatické zmeny.

             

            Cieľom projektu Škola priateľská k deťom je vytvoriť na našej škole také prostredie, v ktorom sa bude každé dieťa cítiť bezpečne, dobre, sebaisto a do ktorého bude chodiť s radosťou. Práva dieťaťa sú na našej škole v centre záujmu. Kľúčovými pojmami projektu sú participácia, rešpekt, zodpovednosť. Škola priateľská k deťom právami dieťaťa žije.

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka programu

          • Konferencia: Minulosť, ktorá zmenila tvár Rožňavy

          • Dňa 2.2.2024 sa uskutočnila v kongresovej sále mestskej radnice konferencia s názvom: ,,Minulosť, ktorá zmenila tvár Rožňavy“  v rámci Dní mesta Rožňava. Konferencie sa zúčastnili triedne kolektívy 3.A, 2.D a žiaci končiacich ročníkov navštevujúci Spoločensko- vedný seminár. Odbornou garantkou konferencie bola Mgr. Sylvia Holečková, historička, kurátorka fondu história Baníckeho múzea v Rožňave. Naši žiaci vystupovali v rámci konferencie so svojimi príspevkami:

            Nasťa Liptáková, VIII.OA: Anton Andrássy – biskup rožňavskej diecézy

            Áron Krištóf, 3.D: Rákócziho pobyt v Rožňave počas protihabsburských povstaní

             

            Sme patrične hrdí na naši žiakov, ktorí sa ujali príležitosti a vystúpili so svojimi príspevkami pred širokou verejnosťou.

             

            PhDr.Anita Kerekes, Mgr. Árpád Laco

          • Duševné zdravie

          • Naši žiaci z III.OA a IV.OA sa dňa 30.1.2024 v priestoroch RÚVZ v Rožňave zúčastnili  prednášky a aktivity zameranej na duševné zdravie. Pani Mgr. Sylvia Lengová, MPH nám ozrejmila ako je dôležité venovať pozornosť svojmu mentálnemu zdraviu a aké su varovné signály, že naša psychika nie je v poriadku. Touto cestou sa chceme p. Mgr. Lengovej veľmi pekne poďakovať za veľmi poučnú prednášku a aktivitu spojenou s ňou. 

            Zodpovedná: Mgr. Monika Bodnár

          • Som tvoj typ?

          • Blíži sa Valentín a pri tejto príležitosti organizuje Hematologicko transfúziologické oddelenie nemocnice Penta Hospitals Rožňava akciu s názvom Som tvoj typ?

            Dňa 13.2.2024 bude bude v rámci tejto akcie prebiehať odber krvi pre darcov a prvodarcov.

            Zúčastniť sa môžu plnoletí študenti, ktorí sa nahlásia u pani RNDr. Martiny Tešlárovej do 7.2.2024.

            Pokyny pre darcov:

             - prísť naraňajkovaní,

             - nechodiť, ak ste čerstvo po chorobe/operácii, dievčatá počas menštruácie, máte piercing či tetovanie menej ako pol roka a vaša telesná váha je nižšia ako 50kg.

            Darcovia, ktorí prídu na opakované darovanie, si so sebou prinesú preukaz darcu krvi. Ostatní /prvodarcovia - kartičku poistenca.

             

            Príchod na HTO odd. :  7.15 hod.

            (0. poschodie - prechodová chodba medzi pavilónmi A a B alebo popri bufete o poschodie vyššie)

             

          • Naši žiaci vyhrali 1., 2. a 3. miesto vo vlastivednej a miestopisnej súťaži o Rožňave

          • Dňa 31.1.2024 sa v rámci Dní mesta Rožňava 2023 uskutočnila Vlastivedná a miestopisná súťaž o Rožňave organizovanej Rožňavským besedným spolkom v spolupráci s primátorom mesta Michalom Domikom. Súťaž pozostávala z dvoch kôl.

            Našu školu reprezentovalo 7 žiakov: D. Kleknerová, E. Línerová, VIII.OA, K. Skokanová, O. Gibas, A. Halászová, 1.A, Ján Kálmán a Áron Krištóf, 3.D.

            Naši žiaci sa umiestnili na prvých troch miestach v kategórii stredných škôl:

            Dominika Kleknerová, VIII.OA - získala 1.miesto

            Ondej Gibas, 1.A - získal 2. miesto

            Karin Skokanová, 1. A – získala 3. miesto

             

            Srdečne blahoželáme

             

            PhDr. Anita Kerekes, Mgr. Árpád Laco

          • DOD

          • Dňa 30.januára 2024 sme v aule školy privítali záujemcov o štúdium na našej škole. Žiaci základných škôl a ich rodičia získali informácie o možnostiach štúdia a prijímacích skúškach a zúčastnili sa vyučovacích hodín priamo v triedach, kde sa im predstavili študenti gymnázia. Veríme, že naši hostia dostali odpovede na všetky svoje otázky.

          • Čo všetko v sebe ukrývajú knihy o našom meste?

          • Dni mesta Rožňava sme si pripomenuli účasťou našich žiakov z tercie na podujatí s názvom Tajomstvá kníh o Rožňave, ktoré si pre nás pripravila Mestská knižnica.  Dozvedeli sme sa tak množstvo zaujímavých informácií o histórii nášho mesta, ktoré sú publikované v knihách v slovenskom, maďarskom, ale i českom jazyku. 

          • Školské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 19.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo GO. Súťažilo sa v dvoch kategóriách : F a E

            Kategória F / prima,sekunda /                 Kategória E / tercia, kvarta /

            1.m – Rastislav Stehlo                               1.m – Nikolas Alex Hajdu

            2.m – Róbert Zdechovan                          2.m – Andrej Gallo

            3.m – Karolína Jenčová                             3.m – Jasmin Rezik

             

            Srdečne im blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku - kategórie 1A, 1B

          • Dňa 17. januára 2024 sa na ZŠ Pionierov v Rožňave konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku pre kategórie 1A a 1B. V kategórii 1A nás reprezentovala Emily Jakl zo sekundy, v kategórii 1B Jakub Chochol z tercie. Napriek tomu, že nepostúpili do vyššieho kola, ďakujeme im za veľmi peknú reprezentáciu našej školy a za úsilie, ktoré počas štúdia vynakladajú, aby boli tými najlepšími.
            Za PK CJ Mgr. Andrea Slabá

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje