• Výstava v Gemerskom osvetovom stredisku

          • Žiaci gymnázia mohli svoje poznatky z hodín umenia a kultúry využiť na výstave súčasnej autorky Martiny Kleinovej v Gemerskom osvetovom stredisku, kde ich čakali rôzne estetické zážitky, o ktoré sa s nami podelili. Taktiež sme si v praxi vysvetlili pojem vysokej kultúry a obohatili sme našich žiakov o nové estetické skúsenosti.

            Vyučujúce: Krajčiová, Eleková

          • Okresné kolo v súťaži Šaliansky Maťko

          • Dňa 21. 2. sa v priestoroch Mestskej radnice konalo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Reprezentoval v nej nás už náš skúsený recitátor Matúš Frič zo sekundy, ktorý si z nej odniesol krásne 3. miesto. Blahoželáme! 

          • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Zaujať správny postoj, ovládať text naspamäť, dbať na správnu výslovnosť a k tomu všetkému ešte udržiavať očný kontakt s publikom vôbec nie je jednoduché. Naši žiaci z nižšieho gymnázia však ukázali, že to vedia zvládnuť ľavou zadnou a svojimi výkonmi nás poctili na školskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Na 3. mieste spomedzi žiakov prímy sa v rámci kategórie poézie umiestnil Andrej Adamko, na 2. mieste skončila Karolína Jenčová a 1. miesto a zároveň postup do okresného kola si vyslúžil Rastislav Stehla.

            V próze nás bude reprezentovať Mia Lakomý, tesné druhé miesto patrí Róbertovi Zdechovanovi a na 3. mieste sa umiestnila Ema Šimko.

            V samostatnej kategórii žiakov zo sekundy až kvarty postupuje do okresného kola Ela Šoltésová z kvarty so svojou poéziou, zatiaľ čo s prózou vystúpi Sára Kuchtová z tercie. 2. miesto patrí Nine Skupeňovej z tercie a 3. miesto obsadila Laura Šimko opäť z tercie.

            Všetkým víťazom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole. Zároveň povzbudzujeme aj ďalších žiakov, aby sa nebáli skúsiť šťastie opäť o rok. Tešíme sa na Vás!

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • Uskutočnilo sa aj okresné kolo dejepisnej olympiády. V Košiciach na krajskom kole nás budú reprezentovať Sylvia Široká 2.OA, ktorá sa na okresnom kole v kategórii E umiestnila na 1.miesteJakub Chochol 3.OA, ktorý sa umiestnil na okresnom kole v kategórii D na 2.mieste.

            Úspešným riešiteľom gratulujeme k postupu.

          • Školské kolo  biologickej olympiády

          • Február je mesiacom olympiád. Uskutočnilo sa školské kolo biologickej olympiády kategórie E. Do okresného kola postúpili Sabina Jakobejová a František Kopecký zo sekundy súťažiť budú v botanike. Peter Kopecký z 3.OA a Karolína Jenčová z 1.OA budú súťažiť v zoológii.

             

            Školské kolo biologickej olympiády v kategórii A  na krajské kolo postupujú Michal Adamko a Vladimír Tešlár zo 4.A. V kategórii B postupujú Katarína Adamková zo 6.OA a Hana Koreňová z 1.A.

            Zúčastnili sme sa okresného kola biologickej olympiády v kategórii C, kde nás úspešne  reprezentovali Simona Vaľková a Ela Šoltésová z kvarty.

          • Mladí skauti na Brzotínskych skalách

          • Turistický oddiel Mladí skauti pod vedením Ing. Diany Hrivnákovej sa v sobotu 17.2.2024 vybral na Brzotínske skaly. Plán znel jasne – vychutnať si pohľad na Rožňavskú kotlinu, chrbát Plešiveckej planiny, Volovec a okolité vrchy a sochorce. Mladí turisti však nabrali také tempo, že sme sa vybrali aj na Dievčenskú skalu, a tak sme si mohli vychutnať pohľady na okolie Rožňavy aj z inej perspektívy. Deň to bol ozaj nádherný, aj sme si vykračovali, aj sme sa nasmiali, aj sme si dali piknik na slnečnej lúke, aj sme sa niečo naučili o turistických značkách, aj sme si vymysleli náš tímový pokrik. Aj sme zmokli. A domov sme sa vrátili šťastní – prešťastní.

            Tešíme sa na ďalšie spoločné dobrodružstvá.

            ,,Hurá, hurá, skvelá bola túra“.

            Zodpovedná za akciu: Ing. Diana Hrivnáková (vedúca turistického oddielu)

          • Valentínsky ples gymnazistov

          • Dňa 16.2.2024 sa uskutočnil Valentínsky ples gymnazistov. Zišli sme sa v hojnom počte a užili sme si veselé chvíle v kruhu našej školskej rodiny. Večer zahájili Michal Adamko so svojou tanečnou partnerkou Sofi úžasným tanečným vystúpením.

            Do programu sme zahrnuli rôzne súťaže, ako napríklad balónový či pomarančový tanec. Na našich výhercov čakala sladká výhra. Taktiež sme náš večer obohatili tombolou, ktorá mala obrovský úspech. A nakoniec sme vyhlásili kráľa a kráľovnú plesu. Dúfame, že tento večer vám zanechal nezabudnuteľné zážitky. Tešíme sa na Vás pri ďalšej akcii.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Stredoškoláci nám vo štvrtok 15.2.2024 predstavili svoje výnimočné zručnosti v prednese poézie a prózy.

            Prvé miesto obsadili: Martin Kuchta (sexta) – poézia, Sofia Sústriková (sexta) – próza. Ďalej budú reprezentovať našu školu na okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Druhé miesta získali Katarína Adamková (sexta) – poézia a Katarína Benediktyová (1.B) - próza a postupujú do recitačnej súťaže Kellnerova Poloma, ktorá sa uskutoční 23.2.2024 v Gemerskej Polome.

            Na 3. mieste v rámci poézie sa umiestnila Klaudia Gereová z 1.B.

            Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom kole oboch súťaží.

          • Celoslovenské kolo súťaže v rečníckom prejave – Speaker’s corner

          • Naše žiačky i tento rok potvrdili, že dokážu vytvoriť a predviesť prejav v anglickom jazyku na najvyššej úrovni. Dňa 15.2.2024 sa Nasťa Liptáková (oktáva), Laura Uhrinová (5.B) a Sofia Široká (kvinta) zúčastnili celoslovenského kola súťaže Speaker’s corner v Žiline. Každá sa vo svojej kategórii, napriek veľkej konkurencii, dokázala presadiť a umiestniť  na popredných priečkach. Nasťa Liptáková sa umiestnila na 1.mieste, Laura Uhrinová na 2.miesteSofia Široká na 3.mieste.

            Všetkým trom srdečne blahoželáme a sme na nich veľmi hrdí.

            Ing.Tatiana Chocholová

          • Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 15.2.2024 sa na Filozofickej fakulte UPJŠ v Košiciach konalo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku. V kategórii 2C sa Sebastián Ondrej z kvinty po veľmi tesnom súboji umiestnil na 4. mieste.

            Srdečne mu blahoželáme.

          • Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 14.2.2024 našu školu reprezentovali 3 talentované žiačky Beáta Oravcová zo 4.A v kategórii 2B, Sofia Široká z kvinty v kategórii 2A a Mária Tisza zo 4.B  v kategórii 2C1 na krajskom kole olympiády v anglickom jazyku v Košiciach, ktorá sa konala na pôde Filozofickej fakulty UPJŠ. Aj keď sa im nepodarilo získať miesto medzi prvými tromi v tvrdej konkurencii, ďakujeme im za čestnú reprezentáciu. 

          • DOD RÚVZ v Rožňave

          • Dňa 7.2.2024 sa žiaci tretích ročníkov, ktorí navštevujú biologický seminár  zúčastnili DOD na RÚVZ v Rožňave. Zoznámili sa s činnosťou RÚVZ. a navštívili jednotlivé oddelenia, kde  sa oboznámili s ich činnosťou. 

          • Ypsilon - slovina je hra

          • 19 našich žiakov z prímy, sekundy a tercie sa na vlastnej koži mohlo presvedčiť, že slovenský jazyk vie byť zábavný a atraktívny aj na súťaži! Vo vedomostnom teste, ktorý obsahoval rôzne úlohy zamerané na gramatiku, literatúru a na čitateľskú gramotnosť, opäť dokázali, že slovina je pre nich hra. Podali veľmi pekné výkony a Maroš Leng z prímy dosiahol v teste krásnych 100%, za čo mu k diplomu pribudla aj malá pozornosť od značky Fusakle. Všetkým zapojeným ďakujeme za ich účasť v tejto súťaži a veríme, že sa zapoja opäť o rok.

          • O CENU SNEHULIAKA

          • Mesto Rožňava a Gemerský Olympijský výbor organizovali  dňa 5.2.2024 v lyžiarskom stredisku Mlynky  - Gugel preteky v zjazdovom lyžovaní, disciplíne slalom pre žiakov ZŠ a osemročných gymnázií. Naše osemročné gymnázium v týchto lyžiarskych pretekoch reprezentovali E. Miháliková, V. Očenášová, N. Skupeňová, S. Baffi, P. Kopecký a R. Bernár.

            Lyžiarske preteky boli pripravené na vysokej úrovni, prebehli bez najmenších problémov. Našim lyžiarom sa podarilo získať pekné umiestnenia vo svojich kategóriách. V. Očenášová obsadila   3. miesto, R. Bernár získal tiež pekné 3. miesto a  S. Baffi vybojovala výbornou jazdou 1. miesto.

            Ďakujeme za príkladnú reprezentáciu školy.

          • Speaker's Corner

          • Dňa 25.1.2024 sa na našej škole konala súťaž v rečníckych prejavoch Speaker's Corner. Naši študenti podali vynikajúce výkony, súperi boli vyrovnaní a porota nemala jednoduchú úlohu vybrať tých najlepších.

             

            V kategórii bilingválne štúdium:

            1.miesto: Laura Uhrinová (5.B)

            2.miesto: Jozef Hriňák (1.B)

            3.miesto: Emma Hajdúková (4.B)

             

            V kategórii Seniors:

            1.miesto: Nasťa Liptáková (VIII.OA)

            2.miesto: Erik Garaj (VII.OA)

             

            kategórii Intermediate:

            1.miesto: Sofia Široká (V.OA)

            2.miesto: Rebeka Veselka (2.D)

            3.miesto: Katarína Adamková (VI.OA)

             

            Srdečne gratulujeme a držíme palce víťazom všetkých troch kategórií, ktorí nás budú reprezentovať na celoslovenskom kole v Žiline.

          • Futsal

          • Naši žiaci sa dňa 2.2.2024 zúčastnili okresného kola vo futsale. Chlapci podali vynikajúce herné kombinácie a výborné obranné zákroky, čo nám zaslúžene vynieslo 1.miesto.

            Chceli by sme ešte poďakovať Hudákovi K. a Barkászovi S., ktorí pomáhali pri organizovaní. Našim žiakom srdečne gratulujeme, ďakujeme za reprezentáciu a držíme im palce na krajskom kole! 

            Zodpovedna: Mgr. Monika Bodnár

          • Stolný tenis SŠ dievčatá – dlhodobé súťaže RCM Košice

          • Centrum voľného času - regionálne centrum mládeže Košice v spolupráci s OA v Rožňave organizovali  základné okresné kolo dlhodobých športových súťaží v stolnom tenise dievčat SŠ 01.02.2024 za účasti: SZŠ Rožňava, OA Rožňava a Gymnázia P.J. Šafárika v Rožňave.

            Našu školu reprezentovalo družstvo dievčat v zložení: L. Tóth, R. Mesznerová, A. Halászová a E. Matoová. Stolnotenisový turnaj sa odohral podľa pravidiel stolného tenisu. Naše športovkyne obsadili 3. miesto v turnaji, keď v prvom zápase podľahli OA Rožňava 4:2 a  druhý zápas so SZŠ Rožňava prehrali taktiež 4:2. Družstvo podalo v oboch zápasoch turnaja veľmi dobrý výkon, chýbalo nám trocha športového šťastia.

            Našim žiačkam ďakujeme za príkladnú reprezentáciu školy.

            Športu zdar!

          • Hmotné pamiatky židovskej komunity v Rožňave v historickom fonde Baníckeho múzea

          • Dňa 31.1.2024 sa zúčastnili žiaci triednych kolektívov 2.A, 2.B, 3.A a 3.D prednášky s názvom: Hmotné pamiatky židovskej komunity v Rožňave v historickom fonde Baníckeho múzea pod vedením Mgr. Sylvii Holečkovej, historičky, kurátorky fondu história Baníckeho múzea v Rožňave v Galérii Baníckeho múzea. K jedinečným zbierkam v historickom fonde múzea patria hmotné pamiatky židovskej komunity v Rožňave, ktoré dokumentujú jej niekdajšie pôsobenie, život a činnosť. Z nich najvzácnejšie sú práve tie, ktoré sú, žiaľ, už len spomienkou na pôvabnú rožňavskú synagógu.

             

            PhDr. Anita Kerekes

          • Vzdelávacie aktivity na škole v rámci programu Škola priateľská k deťom v prvom polroku školského roka 2023/2024

          • Počas prvého polroka školského roka 2023/2024 sme zrealizovali v triedach I.OA, II.OA, IV.OA, 1.A, 2.D, 2. A, 3.A, 3.D 1.B sériu vzdelávacích aktivít v rámci programu Škola priateľská k deťom – Unicef.

            Aktivity boli nasledovné:

            1.Vzdelávacia aktivita: Milá škola

            Prostredníctvom tejto aktivity sme chceli pomôcť žiakom pochopiť: a) širokú škálu dôležitých výhod školskej dochádzky a b.) ako sa cítia deti v iných krajinách, keď nemôžu ísť do školy.

            Triedy: príma

            2.Vzdelávacia aktivita: Komu umožníte, aby študoval?

            V humanitárnej pomoci takmer nikdy nedokážete pomôcť všetkým. Preto musíte ľudí nejako rozdeliť do skupín na tých, čo pomoc potrebujú viac ako ostatní. Kritéria musia byť jasné pre všetkých a postavené tak, aby ste mohli ľudí, ktorým pomoc poskytujete aj odkontrolovať, či ich naozaj spĺňajú. A to bola úloha pre našich žiakov. 

            Trieda: 1.A, 2.A,1.D,2.D, IV.OA, II.OA, HIM

            3.Vzdelávacia aktivita: Klimatická kríza

            Viaceré humanitárne krízy sú v súčasnosti spôsobené klimatickými zmenami. Tieto zmeny a ich následky zasahujú aj nás. Niektoré zmeny vyvolané aj ľudskou činnosťou– priamo ohrozujú práva detí. Ohrozujú deti na zdraví, vzdelaní, dostupnosti k čistej vode, cieľom tejto vzdelávacej aktivity bolo poukázať na uvedené klimatické zmeny.

             

            Cieľom projektu Škola priateľská k deťom je vytvoriť na našej škole také prostredie, v ktorom sa bude každé dieťa cítiť bezpečne, dobre, sebaisto a do ktorého bude chodiť s radosťou. Práva dieťaťa sú na našej škole v centre záujmu. Kľúčovými pojmami projektu sú participácia, rešpekt, zodpovednosť. Škola priateľská k deťom právami dieťaťa žije.

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka programu

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje