• Koncert

          • Žiaci prímy si nedávno  urobili vlastný koncert v prostredí ZUŠ, kde hrali na hudobných nástroch aj spievali. Triedu sekundu zastupovala Sára Kuchtová -klavír a Kristina Kecskemetiová - husle, ktoré hrali a vystupovali na koncertoch aj v orchestri Akademiko. Triedu terciu zastupovala Ela Šoltesová - husle.

            Sme radi, že máme takých šikovných a nadaných žiakov. 

            Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Krajská športová olympiáda v basketbale

          • Naše žiačky sa dňa 5.6.2023 zúčastnili krajskej športovej olympiády v basketbale SŠ. Po vydarenom úvodnom zápase, kde dievčatá porazili svojou bojovnosťou jedno z dvoch favorizovaných družstiev sa aj druhý zápas vyvíjal v náš prospech a skončil pomerne vysokým rozdielom.Posledný súper však dievčatá potrápil a zápas nedokázali otočit vo svoj prospech.Žiačky však ukázali svoje kvality a chuť hrať basketbal.Dievčatá obsadili konečné 2.miesto, za čo im právom patrí pochvala. Za najlepšiu hráčku družstva vyhlásili Sabinu Laskovičovú, ktorá aj po maturitných skúškach ešte prejavila záujem reprezetovať našu školu.

            Ešte raz srdečne gratulujeme všetkým dievčatám!

            Mgr.Monika Bodnár

          • Prednáška: Heraldika v diele Petra Kellnera Hostinského Symbolika dvojitého kríža

          • Dňa 30.5.2023 sa zúčastnili žiaci obidvoch skupín navštevujúcich predmet Základy spoločenských vied (3.A, 3.D, VII.OA, 4.B) prednášky s názvom Heraldika v diele Petra Kellnera Hostinského Symbolika dvojitého kríža. Prednášajúcim bol pán Mgr. Drahoslav Magdoško PhD. z katedry histórie UPJŠ Košice. Žiaci mali možnosť získať nové poznatky o heraldike ako pomocnej vedy historickej a zároveň pochopiť kontext vzniku nášho štátneho znaku.

            Prednášku zrealizovala Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v rámci projektu STUDNICA ODZAKOV GEMERA.

             

            PhDr. Anita Kerekes

          • Vynikajúce výsledky našich žiakov: Matematický klokan 2023

          • Aj v tomto školskom roku sa zrealizovala na našej škole celoslovenská súťaž Matematický klokan 2023, do ktorej sa zapojilo 69 761 žiakov z celého Slovenska. Z našej školy sa do súťaže zapojilo 55 žiakov z jednotlivých tried v rámci svojich súťažných kategórií. Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete pre žiakov základných a stredných škôl. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli. Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o.

            Najlepšie výsledky celoslovenskej súťaže:

            Kategória školák 6: Tomáš Vajda, príma:  5.miesto

            Kategória kadet G12: Katarína Adamková, kvinta: 7.miesto

            Kategória. kadet G 12: Rastislav Tindúr, sexta:  12.miesto

             

            Úspešní riešitelia: 

            Kategória školák 6: Leonie Bröstl, príma

            Kategória kadet G12: Tobias Lendacký,  2. A

            Kategória kadet G12:Marek Kováš, 2.A

            Kategória kadet G12: Erik Garaj, sexta

            Kategória kadet G34: Michal Adamko, 3.A

             

            Srdečne blahoželáme

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka súťaže

             

          • Kurz ochrany života a zdravia

          • Žiaci našej školy sa v termíne 24. – 26. 5. 2023 zúčastnili na Kurze ochrany života a zdravia v Starej Lesnej. Ubytovanie a strava bola  zabezpečená v penzióne Palušák.

            V stredu, prvý deň kurzu sme sa autobusom presunuli do Tatranskej Lomnice, kde sme navštívili múzeum TANAPu. Súčasťou prehliadky expozície múzea bolo aj premietanie dokumentárneho filmu o vzniku a vývoji Vysokých Tatier a ochrane prírody v TANAPe. Večer bola prednáška o bezpečnom správaní sa na horských túrach.

            Vo štvrtok nás autobus odviezol na Štrbské pleso. Po krátkej prehliadke Štrbského plesa  sme sa po červenej značke turistického chodníka prešli na Popradské pleso. Tu nasledovala pauza na obed a občerstvenie. Po načerpaní a doplnení energie sme pokračovali v túre na Symbolický cintorín obetí hôr a následne na zástavku TEŽ Popradské pleso, kde nás čakal autobus a previezol nás do Starej Lesnej. Po večeri sa konala prednáška a krátka súťaž z topografie, ktorá bola spestrením po celodennej turistike.

            Piatkové ráno, sme sa od ubytovali a autobus previezol študentov do Starého Smokovca. Zo stanice pozemnej lanovky v Starom Smokovci žiaci vyrazili na túru na Hrebienok, Reinnerovu chatu, vodopády Studeného potoka, Bilíkovu chatu a späť do Starého Smokovca.  Potom nás autobus priviezol do Rožňavy.

            Do školy sme sa vrátili s novými zážitkami, poznatkami a príjemnými pocitmi z pobytového kurzu v našich horách.

            HORÁM ZDAR!

             

          • Deň detí

          • Ani tento rok sa nemohol obísť bez oslavy Dňa detí. Postaral sa o to náš školský parlament, ktorý  zabavil deti z prímy, sekundy a tercie. Vymyslel si pre nich zaujímavé aktivity v podobe 11tich stanovíšť, na ktorých si deti vyskúšali svoje zručnosti, trpezlivosť, šikovnosť a spoluprácu. Všetkým ďakujeme za účasť a tešíme sa na budúci rok.

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje