• Školské kolo Pytagoriády

          • Dňa 8.12.2022 sa konalo školské kolo Pytagoriády.

            Súťaž je na našej škole určená pre žiakov prímy, sekundy a tercie.

            Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili títo žiaci podľa jednotlivých kategórií

            (usporiadanie je od najvyššieho počtu  získaných bodov):

            Kategória P6 (príma)

            T. Vajda

            R. Ostatník

            J. Jerga

            F. Kopecký

            A. Skaloš

            O. Hagovský

            L. Červenák

            S. Jakobejová

            B. Rogos

             

            Kategória P7 (sekunda)

            D. Petrovič

            K. Kecskemétiová

            N. Kseničová

            L. Sýkora

             

            Kategória P8 (tercia)

            T. Dulovec

            T. Sečkár

            E. Tešlárová

            T. Török

            M. Vajda

            A. Gallo

             

            Blahoželáme  a postupujúcim držíme palce v okresnom kole.

             

             

          • Vedomostný kvíz

          • Dňa 16.12.2022 si naši bilingvalisti z 2.B, 3.B a 4.B zmerali svoje sily vo vedomostnom kvíze v rámci projektu Erasmus + Memory of Europe. Kvíz bol zameraný na všeobecné vedomosti našich žiakov  a nechýbali ani otázky týkajúce sa vianočných kuriozít. Žiaci súťažili v 10 družstvách a v priebehu kvízu sa posilnili občerstvením. Výhercom troch družstiev gratulujeme.

            Eva Szanyiová

          • Medzinárodné kuchyne

          • Po dlhej pandemickej prestávke sme dňa 19.12.2022 znovu zorganizovali medzinárodné kuchyne, kde žiaci pripravili ochutnávku jedál z rôznych krajín ako sú, Amerika, Veľká Británia, Taliansko, Ukrajina, Grécko, Mexiko, Nemecko, Francúzsko avšak nechýbali ani slovenské a maďarské dobroty.

            Eva Szanyiová

          • Projekt sa chýli ku koncu

          • Dňa 13.12.2022 Gymnázium P.J.Šafárika - P.J.šafárik Gimnázium Rožňava zorganizovala záverečnú konferenciu k projektu 

            „Ekologicky sa zeleniť, je časom overený hit - To be green is evergreen“ - Zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy na školách 

            Konferencie sa zúčastnili aj zástupcovia Ministerstva životného prostredia, Ing. Denis Knotka, riaditeľ Odboru kontroly projektov technickej podpory a programov národnej spolupráce a pani Ing. Miriama Gašparová z odboru kontroly projektov technickej pomoci a programov nadnárodnej spolupráce, ​Sekcia environmentálnych programov a projektov, takisto vedúca odboru školstva v Rožňave, Mgr. Alžbeta Tamásová, zástupcovia Lesy SR, OZ Východ a riaditeľ spoločnosti Brantner Gemer s. r. o a vedúca oddelenia podpory zdravia  a výchovy k zdraviu z RÚVZ. Záverečná konferencia sa konala prezenčne v aule školy ale takisto aj online prostredníctvom MS TEAMS. Okrem prednášajúcich sa online konferencie zúčastnilo 130 osôb a prezenčne 128 osôb.

            Ďakujeme ešte raz všetkým prednášajúcim a aj hosťom za ich účasť a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu v rámci tohto projektu ale aj mimo projektu.

            PaedDr. Eva Szanyiová

            Projektový manažér

          • ADVENTÝ KONCERT 2022

          • Po dvoch rokoch núteného online koncertu dňa 14. decembra 2022 sa o 17.00 hod. v kostole evanjelickej cirkvi  a. v. v Rožňave uskutočnil  Adventný koncert, kde znovu rozozneli tóny diel európskych skladateľov v podaní detských a študentských speváckych zborov dúfajúc že so svojou magickou silo prinsli  radosť na duši všetkým prítomným.

            Hlavným organizátorom koncertu bolo Občianske združenie Pre partnerstvo škôl v kultúre a športe v Rožňavea konal  sa pod záštitou primátora mesta Rožňava p. Michala Domika., ktorému ďakujeme za nežistnú pomoc a podporu.

            Spoluorganizátormi koncertu boli  mesto Rožňava, Gymnázium P. J. Šafárika - P. J. Šafárik Gimnázium v Rožňave, Základná umelecká škola v Rožňave.

            V tomto roku je to 20. ročník tohto výnimočného podujatia, ktoré má nezastupiteľné miesto v období očakávania najväčšieho a najkrajšieho sviatku všetkých ľudí – Vianoc.

            Hlavnými účinkujúcimi boli Stredoškolský spevácky zbor P. J. Šafárika pri Gymnáziu P.J.Šafárika  v Rožňave. Vianočnú atmosféru okrem hostí z Cieszyna, Budapešti umocnili okrem zboru svojim  hovoreným slovom študenti gymnázia:Jennifer Homolyová, Ester Várady,  Michal Adamko a Áron Krištóf.  Sólovým spevom Frederika Dobosová, Alexandra Molnárová a Vivien Németh.

            Koncertom sme  rozsvietili svetielko nádeje pre všetkých, ktorí to potrebujú. 

             

                                                                                                                         Mgr. Eva Kardošová

                                                                                                                       Dirgent speváckeho zboru

          • Olympiáda kritického myslenia

          • Olympiáda kritického myslenia je súťaž pre študentky a študentov stredných škôl. Cieľom OKM je posilniť odolnosť voči dezinformáciám a manipulačným taktikám, rozvinúť argumentačné zručnosti mladých ľudí, zvyšovať kvalitu verejnej diskusie, naučiť mladých ľudí overovať správy a určovať dôveryhodné zdroje informácií a zlepšiť schopnosť korektne interpretovať dáta, štatistiky a grafy. Prvé kolo OKM sa konalo 13.12.2022, a to online formou. Do tohto kola sa zapojilo aj 19 študentov našej školy.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • V dňoch 9.12. a 12.12.2022 prebiehalo školské kolo OSJL pre kategórie A (3.-4./7.-8.roč.) a B (1.-2./5.-6.roč.). Veľmi nás potešilo, že do súťaže sa prihlásilo spolu 28 žiakov, ktorí sa rozhodli zmerať si svoje jazykové vedomosti a zručnosti zo slovenského jazyka. Súťaž pozostávala z online testu, z písomnej časti, v ktorej súťažiaci transformovali text a z ústnej časti, kde bolo potrebné vytvoriť a prezentovať ústny prejav na zadanú tému. V krajskom kole nás budú reprezentovať Diana Tengelyová z oktávy (kat.A) a Sabína Mužlayová z 2.A (kat.B). Všetkým ďakujeme za účasť a víťazkám držíme palce v krajskom kole.

          • Školské kolo dejepisnej olympiády

          • V dńoch 7.- 8.12 sa uskutočnilo na našej škole školské kolo dejepisnej olympiády v kategóriách C, D, E, F. Do okresného kola postupujú títo žiaci:

            Terézia Červenáková, Adam Skaloš 1.OA

            Oliver Laciakj 2.OA

            Timur Török, Ela Šoltésová 3OA

            Katarína Hagovská, Sofia Široká 4.OA.

            Postupujúcim blahoželáme.

          • Prvý východoslovenský debatný turnaj

          • V dňoch 9.-10.12.2022 sa v Košiciach konal prvý východoslovenský debatný turnaj.  Súťaže sa zúčastnilo desať trojčlenných tímov a zastúpenie tu mal aj debatný klub našej školy. Debatný tím GYMRV v zložení Karin Bernáthová (oktáva), Michal Adamko (3.A) a Adam Zoltán Anderko (5.B) vyhrali všetky štyri debaty a obsadili tak krásne 1.miesto. Debatéri boli úspešní aj v hodnotení jednotlivcov -  Michal Adamko obsadil 9.miesto a Adam Zoltán Anderko 7.mieto. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

          • TLAČOVÁ SPRÁVA Z ADVENTNÉHO KONCERTU 2022

          • Po dvoch rokoch núteného online koncertu dňa 14. decembra 2022 sa o 17.00 hod. sa v kostole evanjelickej cirkvi  a. v. v Rožňave uskutoční Adventný koncert, kde znovu rozoznejú tóny diel európskych a svetových skladateľov v podaní detských a študentských speváckych zborov dúfajúc že so svojou magickou silo prinesú  radosť na duši všetkým prítomným.

             Hlavným organizátorom koncertu je  Občianske združenie Pre partnerstvo škôl v kultúre a športe v Rožňave a koná sa pod záštitou primátora mesta Rožňava  Michala Domika. Spoluorganizátormi koncertu sú mesto Rožňava, Gymnázium P. J. Šafárika v Rožňave , Základná umelecká škola v Rožňave, ZŠ Pionierov 1 v Rožňave, Katolícka ZŠ s MŠ sv.J.Nepomuckého v Rožňave,  MŠ Kyjevská a Spojená škola  L. A. Komenského v Rožňave.

             

            V tomto roku je to 20. ročník toho výnimočného podujatia, ktoré má nezastupiteľné miesto v období očakávania najväčšieho a najkrajšieho sviatku všetkých ľudí – Vianoc.  Advent je časom, keď sa každý pripravuje potešiť svojich najbližších, svoju rodinu, svojich priateľov, svojich známych, keď spomienkach je čas sa vrátiť ku krásnym okamihom v našich životoch.  Advent je pre milovníkov spevu a hudby aj časom spoločného vnímania krásna a neopakovateľnej atmosféry vysvieteného kostola oživeného prednesom diel známych skladateľov klasickej ,ale aj modernej hudby.

            Srdcom celého podujatia je Mgr. Eva Kardošová, ktorá je v jednej osobe zostavovateľkou programu, jej režisérkou a dirigentkou. Program koncertu je zostavený z vystúpení speváckych zborov z partnerských miest a z partnerských škôl Rožňavy. V tomto roku sú to účinkujúci z V4 - z Českého Těšína, Cieszyna a Budapešti. Naše mesto reprezentujú deti z materských a základných škôl , zmiešaný zbor Gymnázia P. J. Šafárika v Rožňave, ktorý vedie sama Eva Kardošová a pedagógovia Základnej umeleckej školy v Rožňave . K spevokolom sa pridá aj sólový spev v podaní Ivana Nemčoka, Ivanky Nemčokovej , Nikolety Tomesovej a čestných hostí - Kataríny Stohrovej a Štefana Hundžu.

            Koncertom  chceme rozsvietiť svetielko nádeje pre všetkých, ktorí to potrebujú. 

            Sme veľmi radi, že  spolupráca so spomínanými účinkujúcimi naberá na intenzite a vyústi  do  krásneho hudobného projektu aj vďaka štedrým sponzorom.

             Veríme , že prostredníctvom aj Rožňavskej televízie sa tento vianočný pozdrav -  Adventný koncert 2022 v Rožňave dostane široko za región Rožňavy a symbol Vianoc, pieseň Tichá noc prednesená v štyroch jazykoch prinesie pokoj ,pohodu a lásku do vašich príbytkov .

             

             

             

                                                                                                                    Mgr. Eva Kardošová

          • Banícke múzeum očami detí

          • Dňa 7.12.2022 sa v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien výtvarnej súťaže „Banícke múzeum očami detí”.

            Do súťaže sa z našej školy zapojili Laura Šimko a Sára Kuchtová zo sekundy.

            Sára vo svojej kategórii obsadila krásne druhé miesto.

            Vo fotogalérii nájdete aj ďalšie naše šikovné výtvarníčky, ktoré súťažili za Základné umelecké školy: Ela Šoltésová, Sofia Štefančová, Zuzka Šimková (2. miesto) a Eliška Neubauerová.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Blížia sa Vianoce a naši študenti sa rozhodli zapojiť do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Tento projekt spája generácie ľudí po celom Slovensku a stáva sa milou vianočnou tradíciou. Cieľom je potešiť neznámeho seniora žijúceho v zariadení pre seniorov, prípadne osamelo vo vlastnej domácnosti. Veľká väčšina ľudí žijúcich v zariadeniach nemá žiadnych príbuzných, prípadne sa s nimi nestretáva, a preto práve tento darček môže byť ich jediným darčekom a občas i posledným. Preto naši študenti do krabičky od topánok zabalenej vo vianočnom papieri zabalili okrem niečoho sladkého, slaného, teplého, mäkkého, voňavého a niečoho pre zábavu aj obrovský kus svojho srdca.

          • Mikuláš na ľade

          • Dňa 06.12.2022 sa konal pre našich žiakov Mikuláš na ľade. Žiaci vyššieho Gymnázia sa boli korčuľovať počas prvých vyučovacích hodín. Každý študent si obul korčule a vyšiel na ľad. Mnohí boli oblečení tematicky a na hlavách ich hriali červené Mikulášske čiapky. Atmosféra bola príjemná a na tvárach študentov bolo vidieť široké úsmevy. Každý si našiel niečo, čo mu zahrialo dušu. Mnohí sa len korčuľovali, iní skúšali nové kúsky na ľade alebo sa pretekali kto je na ľade rýchlejší.  Na ozvláštnenie korčuľovania si pre nás školský parlament pripravil rôzne aktivity a súťaže. Po súťažení ich bol odmeniť aj Mikuláš a každému dal niečo zo svojho vreca. Po klzisku sa rozliehal smiech a tak sa nám potvrdilo, že sa Mikuláš na ľade niesol v pozitívnom duchu. Starší žiaci opustili klzisko a mladší žiaci sa vrhli na ľad s elánom a iskričkami v očiach. Užili si čas strávený so spolužiakmi na čerstvom vzduchu, a taktiež sa zabavili počas súťaží a aktivít. Keďže všetci počúvali a úspešne sa zúčastnili súťaží a aktivít, tak aj tí najmladší boli ocenení sladkosťou.

            Ako sa hovorí, v každom sa nájde štipka dieťaťa. Tak sme tú detskú hravú časť prebudili aj v našich študentoch. Myslím, že každý kto sa zúčastnil tejto akcie je presvedčený o tom, že Mikuláš na ľade sa nesmierne vydaril a každý si užil kopec zábavy.

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje