• 2%

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            zákon umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, teda aj Rodičovskému združeniu našej školy. Takto získané finančné prostriedky budú použité na zefektívnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na našom gymnáziu a zabezpečenie moderného materiálno-technického vybavenia školy.

            V prípade, že ste sa rozhodli darovať našej škole 2% zo svojich daní z príjmov, stiahnite si a vyplňte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní 2% dane, v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi:

            Vyhlasenie2023.pdf​​​​​​​


            Ak na darovanie 2 % dane použijete iné tlačivo, musíte uviesť tieto údaje:

            Obchodné meno alebo názov:           Rodičovské združenie  Gymnázia P. J. Šafárika Rožňava

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:          Rožňava, 04801, Akademika Hronca 1

            Právna forma:                                     Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO):                    35505681


            Vopred ďakujeme za Vašu podporu a prejavenú dôveru.

          • Vynovená dievčenská šatňa

          • Vďaka Rodičovskému združeniu pri gymnáziu P.J. Šafárika, ktoré nám sprostredkovalo financie na obnovu, sa nám podarilo pomocou našich šikovných žiačok vynoviť  šaťňu, ktorú dievčatá využívajú na prezliekanie sa na hodiny Telesnej a športovej výchovy.

            Pochvalu a zároveň poďakovanie patrí žiačkám VI.OA konkrétne Natálii Bartošovej, Dominike Bányaszovej, Zuzane Imreovej a Laure Maníkovej. 

            Všetkým, rodičom aj žiačkam patrí veľké ďakujeme.

            Kabinet TŠV

          • Účelové cvičenie

          • Naši študenti prvých ročníkov sa dňa 15.3.2023 zúčastnili 1. Účelového cvičenia. Predpoveď počasia sa však naplnila a tak z dôvodu nepriaznivého počasia sme sa rozhodli spestriť tento deň prednáškou a exkurziou. 

            Chceli by sme sa veľmi pekne poďakovať pani Mgr. Silvii Lengovej, MPH z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rožnave za veľmi náučnú a zaujmavú prednášku o ľudskom mozgu.Študenti sa dozvedeli mnoho zaujmavých informácii nie len o jeho fungovaní, ale aj o jeho starnutí a prevencii voči mnohým nástrahám, ktoré spôsobujú jeho poškodzovanie.Ešte raz veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu prednášku.

            Naša ďaľšia cesta viedla do sídla Hasičského a záchranného zboru v Rožňave.Tu sa študenti oboznámili s prácou našich hasičov, dozvedeli sa  akými spôsobmi dokážu odhaľovať zdroj požiaru, s akou technikou pracujú, no študenti si mohli vyskúšať aj to, s akým ťažkým náradím a výstrojom musia pri zásahu manipulovať.Touto  cestou by sme sa im chceli veľmi pekne poďakovať a zvlášť aj nášmu bývalému študentovi Jakubovi Dobošovi, ktorý nás počas exkurzie sprevádzal a ochotne nám na náše otázky odpovedal.

            Náš deň sme uzavreli v športovej hale, kde sme si so študentmi pripravili prednášku z Topografie kde okrem práce a orientácii sa na mape pomocou buzoly si študenti ozrejmili aj možnosti ako sa orientovať v prírode pomocou prírodných úkazov, zisťovali azimut rôznych obcí či vrchov, ale skúšali aj zostrojovať PIO - prostriedky improvizovanej ochrany.Na ďaľších stanovišťiach sa študenti priučili niečo, čo považujeme za veľmi dôležité v živote každého z nás a to ako správne poďať prvú pomoc ranenému. Ďalej si žiaci skúšali rôzne obväzové techniky, volanie na 112, či stabilizovanú polohu. Ďakujeme veľmi pekna za pomoc a prípravu týchto stanovíšť našim študentom a to kontrétne: Kataríne Adamkovej, Alexandre Genčiovej, Georgine Kocsárdovej, Martinovi Kračunovi, Adamovi Kramárovi a Kristiánovi Hudákovi. 

            Zodpovedná: Mgr.Monika Bodnár

          • Návšteva Divadla J. Záborského v Prešove

          • V stredu 15. marca sme sa so žiakmi tretieho ročníka a niekoľkými žiakmi druhého ročníka strednej školy vybrali na návštevu do Divadla Jonáša Záborského v Prešove na divadelné predstavenie s názvom Zbabraná hra. Detektívku v pôvodnom znení Vražda na Havershamskom panstve sa hercom z divadelného krúžku Technickej univerzity naozaj podarilo "zbabrať", výsledkom čoho bola poriadne bláznivá komédia, ktorá bola príjemným oživením a spríjemnením tohto dňa.

            pozn.: zábery sú ilustračné

          • Maturity? Čas aj na výlety!

          • Kým sa naši štvrtáci zapotili 14. marca nad maturitným testom zo slovenského jazyka, žiaci tercie a kvarty sa vybrali do Mestskej knižnice P. Dobšinského, kde spoločne pracovali v 3 skupinách na rôznych stanovištiach. Na jednom z nich si preverili svoje znalosti z histórie a kultúry nášho mesta a jeho okolia, na druhom sa dozvedeli niečo o hygge štýle a spôsobe života a na treťom si vďaka mobilnej aplikácii vyskúšali ovládanie vzdelávacích robotov, tzv. M-Botov. Spoločne strávený čas zakončili výstupom na hvezdáreň, kde pre nich bola pripravená prednáška o slnečnej sústave a film o čiernych dierach vo vesmíre. 

          • Zázraky techniky v knižnici

          • S triedami príma, tercia a kvarta sme sa v rámci hodín informatiky zúčastnili informačno vzdelávacej aktivity Robot medzi nami. Jej cieľom bolo hravou formou a netradičnými modelmi učenia sa získať nové informácie z robotiky prostredníctvom mBotov. Podujatie zorganizovala Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave v rámci projektu Zázraky techniky v knižnici.

          • FB- LEAF competition

          • Naša škola sa aj tento rok zúčastnila na prestížnej esejistickej súťaži v anglickom jazyku - LEAF Academy Essay Competition. Prostredníctvom Adama Zoltána Anderka z 5.B sme sa umiestnili v prvej desiatke najlepších anglických esejí v bilingválnej kategórii.

          • Zbierka pre útulok

          • Pod heslom: „ Pomôžme spoločne tým, ktorí si sami pomôcť nevedia“ zorganizovala 2.A  trieda zbierku pre psí útulok v Rožňave.

            Do zbierky sa zapojili triedy: prima, sekunda, tercia, 1.A, 1.D, 2.A, 2.B a septima. Krmivo, paštéty, konzervy, deky a hračky potešili našich miláčikov v útulku.

            Všetkým žiakom, ochotným pomôcť, ďakujeme.

                                                                                                     Žiaci 2.A triedy

          • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín pokračovalo v tomto predprázdninovom týždni a svojich víťazov má aj na nižšom stupni nášho gymnázia. V II. kategórii prózy sa na 1. mieste umiestnila Silvia Široká z prímy, ktorej blahoželáme k postupu do okresného kola., a 2. miesto obsadila Sabina Jakobejová z prímy.

            V III. kategórii určenej pre žiakov sekundy až tercie skončila na 1. mieste Sofia Široká z kvarty, ktorá nás takisto bude reprezentovať v okresnom kole so svojou prózou. 2. miesto sa tentokrát ušlo Laure Šimko zo sekundy a Kataríne Hagovskej z kvarty. V rámci poézie vystupovala so svojím prednesom aj Ela Šoltésová z tercie, ktorá si odniesla krásne 2. miesto.

            Všetkým účastníkom tejto súťaže ďakujeme a prajeme veľa úspechov pri ďalšom rozvíjaní svojho recitačného talentu.

          • Konferencia pre STEM pedagógov

          • Pani Ing. Janka Halková dňa 24.2.2023 v rámci Konferencie pre STEM pedagógov v priestoroch UVP Technicom Košice vystúpila s pánom Tiborom Radačovským z firmy GlobalLogic Slovakia  s príspevkom "Spolupráca firiem so strednými školami (GlobalLogic Slovakia a Gymnázium P. J. Šafárika Rožňava).

             

          • 2.východoslovenský turnaj v debate

          • 24. - 25.2.2023 sa konalo už druhé kolo regionálnych debatných turnajov. Tentokrát sa súťažilo v online priestore. Debatovalo sa opäť v štyroch kolách na dve improvizované (1. Neplatené stáže by mali byť zakázané. 2. Zahraniční investori by nemali mať možnosť vlastniť podiely v slovenských médiách.) a jednu pripravovanú tézu (Tolerancia vojenských intervencií USA po druhej svetovej vojne priniesla svetu viac škody ako úžitku). Veľmi sa tešíme, že náš debatný tím v zložení Michal Adamko (3.A), Adam Zoltán Anderko (5.B) a Karina Bernáthová (8.OA) obsadil krásne 2.miesto v rámci kraja. Rovnako úspešní boli debatéri aj v individuálnej súťaži, v ktorej sa Michal stal 2.najlepším rečníkom a Adam 8.najlepším rečníkom turnaja.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce do ďalšieho kola.

          • „PRVÁ POMOC VO VRECKU“

            • s prvou pomocou do AUTOŠKOLY 
            • prvá pomoc v trvaní 16 hodín a 33 hodín  
            • Staň sa členom Červeného kríža a získaj zľavu na kurz prvej pomoci.

              Viac informácií na:

              Tel. čísle -  0903 993 338

              Mail - roznava@redcross.sk

          • Stolnotenisový turnaj

          • Naši žiaci sa dňa 22.2.2023 zúčastnili stolnotenisového turnaja žiakov ZŠ.Našu školu reprezentovali dievčatá Sára Hlaváčová a Stefánia Baffi.Z chlapcov to boli René Bernár, Filip Farkašovský, Peter Gallo a Maroš Šoltés. Žiakom ďakujeme za reprezentáciu a držíme palce v ďalšom kole tejto dlhodobej súťaže.

            Mgr.Monika Bodnár

          • Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 15.2.2023 sa v Košiciach uskutočnilo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku, na ktorom sa zúčastnila Sofia Široká z kvarty. Sofia veľmi pekne zabojovala v kategórii 1B a získala cenné skúsenosti. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Okresné kolo volejbal mix

          • Dňa 22.2.2023 sa uskutočnilo okresné kolo volejbalu MIX žiakov a žiačok SŠ. Naše družstvo sa po skvelých výkonoch umiestnilo na 1.mieste.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

          • Exkurzia SAV

          • Dňa 17.2.2023 sme nvaštívili Ústav experimentálnej fyziky SAV a Ústav biologických vied oddelenie botaniky v Košiciach. 

          • Lyžiarsky výcvik

          • Naši žiaci III.OA a IV.OA sa v dňoch od 13. 2. až 17. 2. 2023 zúčastnili Základného
            zjazdového výcviku v stredisku Telgárt. Výcviku sa zúčastnilo 33 žiakov. Snehová nádielka,
            ktorá potešila nie jedného lyžiara nám zabezpečila vynikajúce podmienky. K tomu sa pridalo
            slnečné počasie, ktoré sme mali takmer ako na objednávku nás sprevádzalo počas celého
            výcviku. Niektorí žiaci na výcviku zdokonaľovali svoju techniku v lyžovaní, ale niektorí mali
            s týmto nádherným zimným športom len prvé skúsenosti. Práve títo žiaci so skupiny
            začiatočníkov si už prvý deň vyskúšali aj jazdu na vleku. Naši žiaci okrem dvoch vyučovacích
            blokov absolvovali každý deň zaujímavé poobedňajšie činnosti. Predposledný deň si žiaci
            zmerali medzi sebou sily v pretekoch. Výsledky boli nasledovné:
            Dievčatá Chlapci
            1. miesto – Chiara Hlivák, IV.OA 1. miesto – Timur Török III.OA
            2. miesto – Sofia Široká, IV.OA 2. miesto – Peter Gallo, IV.OA
            3. miesto – Emma Ujházyová III.OA 3. miesto – Sebastián Ondrej, IV.OA

            Všetkým víťazom srdečne blahoželáme. Osobitnú cenu za vynikajúce pokroky v tak krátkom
            čase sme udelili žiakom: Miriam Koháriová, Simona Vaľková a Oliver Ignác. Všetci žiaci si
            však zaslúžia veľkú pochvalu.
            Do skorého lyžovania, kabinet TŠV.

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje