• Workshopy s kariérnym poradcom

          • Dňa 5.3. 2024 sme v rámci projektu Guiding futures pozvali do našej školy pani Janku Balogovú, ktorá si pre našich študentov druhých a tretích ročníkov pripravila aktivity o sebapoznávaní. Zamerali sme sa na problematiku rozloženia si času a zamýšľali sme sa nad tým, ako náš čas využiť čo najefektívnejšie. Pomocou kartičiek sme bližšie spoznávali vlastné osobnosti a odhaľovali naše slabé a silné stránky. Pani Janka nám priblížila prípady z jej praxe ale aj súkromného života. Predala nám cenné informácie a rady o tom, ako si správne nastaviť ciele, ale aj ako ich dosiahnuť. Naučila nás, že práve my sme pánmi svojho vlastného času a pripomenula nám, že čas je jediná vec, ktorú nevieme získať späť a preto ho musíme čo najlepšie využiť.

            Pani Janke ďakujeme a tešíme sa na ďaľšie stretnutie.

          • Stolný tenis

          • Naše žiačky a žiaci sa dňa 5.3.2024 zúčastnili dlhodobej stolnotenisovej súťaže, ktorá mala na programe 4.kolo v hale TJ Geológ.

            Opäť nás reprezentovali žiačky Mia Lakomý, Ema Šimko, Stefánia Baffi, Viktória Lišuchová. Zo žiakov nás reprezentovali Sebastián Szöllös, Filip Farkašovský, Lukáš Červeňák a Patrik Gergely. 

            Najlepšie miesto obsadila Mia Lakomý, ktorá obhájila 3. miesto.

            Posledné kolo bude 7.5.2024.

            Našim žiačkám a žiakom srdečne gratulujeme, ktorím držíme v nasledujúcom kole palce. 

            Zodpovedná: Mgr. Monika Bodnár

          • EPAS: Európsky deň obetí zločinu: 22.2.2024

          • Od roku 1993 si dňa 22.2. pripomíname Európsky deň obetí zločinu. Hlavným poslaním tohto dňa je podporiť obete trestných činov v celej Európe, poskytnúť im spravodlivé odškodnenie bez ohľadu na ich štátnu príslušnosť a taktiež podporu práv týchto obetí. 

            Pri príležitosti tohto dňa sme zrealizovali v rámci projektu EPAS zážitkové vyučovanie venované tejto téme na hodine ZJV v triedach 3.A a 3.D. Výsledkom bolo vytvorenie príručiek riešení problematiky zločinu pre našich žiakov cez heuristickú metódu DITOR:

            D – definuj problém, I - informuj sa, T- tvor riešenia,  O- ohodnoť riešenia,  R- realizuj riešenie.

            V rámci diskusie o experimente sme so žiakmi prebrali tému zločinu:

            ,, Prečo je v niektorých štátoch kriminalita vyššia a inde nižšia? Aké sú štatistiky? Ktoré krajiny sú bezpečnejšie a prečo? Vplýva na kriminalitu životná úroveň krajiny? Prečo nie je zavedená jednotná legislatíva v rámci ochrany obyvateľstva v EU v jednotlivých štátoch? Aké sú najväčšie rozdiely? “

            Viac informácii nájdete na http://pomocobetiam.sk/, https://victimsupport.eu/

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka projektu EPAS

          • Kellnerova Poloma

          • Dňa 23. februára 2024 sa v Gemerskej Polome uskutočnila súťaž v prednese poézie a prózy. Medzi talentovaných recitátorov, ktorí reprezentovali našu školu, patrili Karolína Jenčová (príma), Róbert Zdechovan (príma), Nina Skupeňová (tercia), Laura Šimko (tercia), Katarína Adamková (sexta) a Katarína Benediktyová (1.B).

                 Žiaci našej školy súťažili v jednotlivých kategóriách a svojimi umeleckými prednesmi poézie a prózy prispeli k vytvoreniu príjemnej atmosféry tohto tradičného podujatia. Najväčší úspech mali naše žiačky v rámci kategórie stredoškolákov. Získaným 1. miestam sa potešili v prednese prózy Katarína Adamková a v prednese poézie Katarína Benediktyová. Z našich mladších reprezentantov bol najúspešnejší Róbert Zdechovan, ktorý si vybojoval  3. miesto v prednese prózy.

                 Naša škola zároveň získala pamätný list za aktívnu účasť v 25. ročníku tejto recitačnej súťaže, ktorá sa každoročne koná na počesť Petra Kellnera Hostinského, ktorý bol blízkym spolupracovníkom Ľudovíta Štúra.

                 Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme k získaným umiestneniam.

            Zodpovedná: PhDr. Jackovičová Monika

          • Výstava historických pohľadníc: Pozdrav z Rožňavy

          • Počas mesiaca február 2024 sa žiaci tried: sekunda, kvarta, 2.A a 2.D zúčastnili komentovanej prehliadky s názvom Pozdrav z Rožňavy v priestoroch historickej radnice, ktorú viedla autorka výstavy Mgr. Sylvia Holečková. Výstava prezentuje širokú škálu historických pohľadníc s dôrazom na pohľadnice vydané do roku 1945 a prostredníctvom nich približuje niekdajšiu podobu mesta a jeho architektonických skvostov.

            ,,Pohľadnice sú dôležitým prameňom poznania histórie mesta. Poskytujú široký záber zobrazenia kultúrno-historických pamiatok v meste a okolí. Sú vyhľadávaným zberateľským artiklom,“ uviedla autorka výstavy Mgr. Sylvia Holečková (historička, kurátorka fondu história I Baníckeho múzea v Rožňave), ktorej ďakujeme za odborný výklad.

             

            PhDr. Anita Kerekes, Ing. Iveta Hliváková

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje