• Stolný tenis

          • Naši žiaci sa dňa 16. 4. 2024 zúčastnili regionálneho finále v stolnom tenise v Spišskej Novej Vsi. Mužstvo v zložení Sebastián Szöllös, Michal Jerga a Adam Mattoš sa prebojovalo zo svojej skupiny ako prvé a tak sa do finále dostalo spolu s SOŠ techniky a služieb z Dobšinej, kde im nakoniec podľahli. Naši chlapci tak obsadili 2. miesto.

            Budú nás však aj naďalej reprezentovať, pretože na krajské kolo postupujú dve najlepšie mužstvá. 

            Našim žiakom srdečne gratulujeme a držíme palce na krajskom kole. 

          • Erasmus+ mobilita študentov - Kecskemét, Maďarsko

          • V dňoch 7.4. - 12.4.2024 sa žiaci z tried s vyučovacím jazykom maďarským v rámci programu Erasmus+ zúčastnili mobility študentov na Gymnáziu Jánosa Bolyaiho v maďarskom meste Kecskemét. Naši študenti majú za sebou týždeň plný pútavých aktivít a programov, ktoré ich obohatili o množstvo zážitkov nielen z oblasti literatúry a divadla, ale aj z oblasti kultúry, jazyka, maďarského školského systému a požiadaviek.

             

            2024. 4. 7. és 4. 12. között a magyar tanítási nyelvű osztályok diákjainak egy csoportja az Erasmus+ programnak köszönhetően cserelátogatáson vett részt Kecskeméten a Bolyai János Gimnáziumban.  Diákjaink lehengerlő héten vannak túl tele lebilincselő aktivitással, programokkal, amelyek rengeteg tapasztalattal, élményekkel gazdagították őket nemcsak az irodalom és a színház, de a kultúra, a nyelv, a magyarországi oktatási rendszer és a követelmények terén is. 

          • Medzinárodná recitačná súťaž Egressyho v Kazincbarcike

          • Dňa 13. 4. 2024 sa konala Medzinárodná recitačná súťaž Egressyho v Kazincbarcike v Maďarsku. Našu školu reprezentovali žiaci Levente Lengyel (1.D), Olívia Hugyárová (2.D), Áron Krištóf (3.D) a Ákos Jánosdeák (3.D). V prednese poézie Áron získal 1. miesto a Olívia obsadila krásne 5. miesto. V prednese prózy na 1. mieste sa umiestnil Levente a Ákos získal 2. miesto. K úspechu srdečne blahoželáme všetkým zúčastneným. 

            2024. 4. 13-án zajlott az idei Egressy Béni Nemzetközi Vers- és Prózamondó Verseny Kazincbarcikán. Iskolánkat 4 tanuló képviselte. A versmondók közül Kristóf Áron (3.D) az 1. helyen végzett, Hugyár Olívia (2.D) 5. helyezett lett. Prózamondásban Lengyel Levente (1.D) győzött, akit Jánosdeák Ákos (3.D) követett a 2. helyen. Minden résztvevőnek szívből gratulálunk az elért sikerhez! 

          • Súťaž Mihálya Tompu v prednese poézie a prózy

          • Dňa 5. 4. 2024 sa konalo okresné kolo Súťaže Mihálya Tompu v prednese poézie a prózy v priestoroch Radnice v Rožňave. V prednese poézie našu školu reprezentovali Olívia Hugyárová (2.D) a Áron Krištóf (3.D), v prednese prózy Levente Lengyel (1.D) a Ákos Jánosdeák (3.D). V kategórii stredoškolákov sa všetci štyria umiestnili v zlatom pásme, čo znamená, že postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 15.5.2024 v Košiciach. K dosiahnutým úspechom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

            2024. 4. 5-én zajlott a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulója Rozsnyón a Történelmi Városházán. A középiskolások kategóriájában 4 tanulónk mérette meg magát: versmondásban Hugyár Olívia (2.D) és Kristóf Áron (3.D), prózamondásban Lengyel Levente (1.D) és Jánosdeák Ákos (3.D). Mindnyájan arany sávos besorolásban részesültek, ami azt jelenti, hogy továbbjutottak a kerületi fordulóba, amire idén Kassán kerül sor május 15-én. Az elért eredményekhez szívből gratulálunk és a továbbiakban sok sikert kívánunk! 

          • Biologická olympiáda kategória E - okresné kolo

          • Dňa 11.4.2024 sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády v kategórii E. Našu školu reprezentovali Karolína Jenčová z 1.oa a Peter Kopecký z 3.oa, ktorí súťažili v zoológii a Sabina Jakobejová a František Kopecký z 2.oa súťažili v botanike. Na 3.mieste sa umiestnila Sabina Jakobejová.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • Dňa 10.4. 2024 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola matematickej súťaže Pytagoriáda.

            V kategórii P6 nás reprezentovali žiaci prímy: O. Jakl, K.Jenčová, M.Lakomý, R.Stehlo. V kategórii P7 nás zastupoval T. Vajda zo sekundy a v kategórií P8 žiaci tercie: K. Kecskemétiová, N. Kseničová a L. Sýkora.

            Oliver Jakl sa v kategórii P6 umiestnil na 2.mieste a Tomáš Vajda v kategórii P7 získal 1.miesto. Obom srdečne gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy

          • Mladí skauti na Plešiveckej planine

          • Cez víkend sa turistický oddiel pod vedením Ing. Diany Hrivnákovej vydal na Plešiveckú planinu. Zážitok to bol ozaj prekrásny. Aj sme sa natrápili hore kopcom, aj sme sa nasmiali, aj sme si opiekli špekáčiky s fajným okvapkaným chlebom, aj sme sa pokochali na prekrásnych výhľadoch na bralách planiny. Už sa tešíme na ďalšie spoločné dobrodružstvá a poznávanie okolitých vrchov a národných parkov.

             

          • Erasmus+ mobilita v Maďarsku v Kecskeméte

          • Žiaci z tried s vyuč. jazykom maďarským sa zúčastnia Erasmus+ mobility v Maďarsku v Kecskeméte. Aktivity sú zamerané na literárno dramatickú tvorbu. 

            Na Gymnáziu Jánosa Bolyaiho sa zúčastnia vyuč. hodín spevu, kreslenia a aktivity literárnej terapie. Popoludňajšie hodiny v pondelok strávili žiaci s významným hercom a pedagógom dramaturgie, Gáborom Sárosim, ktorý ich uviedol do tajomstiev herectva. V utorok navštívili Bábkové Divadlo, oboznámili sa s tvorbou kulís a výrobou bábok. 

          • Frankofónia v našej škole

          • Marec - mesiac frankofónie sa v tomto školskom roku niesol v znamení diseminácie projektových aktivít, ktorých cieľom bolo podnietiť žiakov k tomu, aby sa sa vzdelávali viacjazyčne. Vďaka svojim už nadobudnutým poznatkom z angličtiny vedia totiž identifikovať množstvo slov vo francúzštine, a zjednodušiť si tak proces učenia druhého cudzieho jazyka. Aby však toho nebolo málo, prostredníctvom spoločenských hier a online kvízov si vyskúšali, či by vedeli pochopiť aj krátke texty napísané v talianskom jazyku. Mnoho podobností medzi francúzštinou a taliančinou pre nich znamenalo ďalší zaručený úspech!

          • LEŠKA - Lieč, športuj, kvízuj

          • Dňa 4.4.2024 sa v Košiciach uskutočnila krajská súťaž LEŠKA (lieč - športuj - kvízuj), v ktorej nás reprezentovalo družstvo v zložení:  Šimon Domik (3.B), Michal Adamko (4.A), Miroslav Herčka (VIII.OA) a Kristián Hudák (2.B). Naše družstvo sa umiestnilo na 6.mieste z 33 zúčastnených škôl.

            Na organizácii súťaže sa spolupodieľala Katarína Adamková (VI.OA) ako členka Krajského školského parlamentu.

             Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Týždeň mozgu

          • Dňa 27.3.2024 sa v rámci celosvetovej kampane Týždeň mozgu študenti 4. B zúčastnili prednášky na tému Ľudský mozog.  Lektorka, p. Mgr. Silvia Lengová MPH. , predniesla menej známe fakty o funkciách mozgu, posilňovaní jeho funkcie, ako aj tréningu a prevencie pred civilizačnými ochoreniami.

            Prednáška bola zaujímavá a iste viacerých podnietila k uvažovaniu nad svojím životným štýlom.

             

          • Okresné kolo matematickej olympiády

          • Dňa 3.4.2024 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády v kategóriách Z6 - Z8. Našu školu reprezentovali v kategórii Z6 Rastislav Stehlo z prímy a v kategórii Z7 Richard Ostatník zo sekundy.

            Rastislav Stehlo sa umiestnil v kategórii Z6 na 1.mieste a Richard Ostatník v kategórii Z7 na 3. mieste. 

            Obom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • Poskytovanie prvej pomoci

          • V stredu 3.4.2024 k žiakom zo sekundy prišli staršie spolužiačky z 5.B Barborka Plutová a Janka Palečková porozprávať o poskytovaní prvej pomoci.

            Žiaci si mohli názorne vyskúšať uloženie do stabilizovanej polohy a KPR.

          • Školské kolo biologickej olympiády kategória D

          • V pondelok 25.3.2024 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády v kategórii D.

            Zúčastnili sa 15 žiaci z tried 1.OA a 2.OA.

            Do okresného kola postupujú Sabína Jakobejová a Sylvia Široká.

            Postupujúcim gratulujeme.

          • Krajské kolo Dejepisnej súťaže: Európa v rokoch 1975-2000

          • Dňa 3.4.2024 sa tím žiakov z 3.A triedy: Branko Greškovič, Matúš Kalina a Jakub Chlebo zúčastnil krajského kola dejepisnej súťaže v Košiciach s názvom: Európa v rokoch 1975-2000. Usporiadateľom súťaže je Gymnázium Cheb (Česká republika) s podporou Nadačného fondu Gaudeamus. Súťaž má niekoľkoročnú tradíciu v rámci súťaží stredných škôl v Českej i Slovenskej republike.  

            Svoje vedomosti si obhájili vo vedomostnom teste a umiestnili sa na 7. mieste.

             

            Srdečne blahoželáme

             

            PhDr. Anita Kerekes

          • Okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • "Cieľom umenia je robiť človeka šťastným." (Michelangelo) 

            O sile krásy slovesného umenia sme sa mohli opäť presvedčiť aj na dnešnom okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, v ktorej nás reprezentovalo 6 našich žiakov z nižšieho aj vyššieho gymnázia a presne polovica z nich sa umiestnila na prvom mieste, vďaka čomu si zabezpečila postup do krajského kola.

            Srdečne preto blahoželáme Sofii Sústrikovej a Martinovi Kuchtovi zo sexty, ako aj Ele Šoltésovej z kvarty.

            Držíme im palce v krajskom kole! 

          • Matematický klokan 2024

          • Dňa 26.3.2024 sa konala na našej škole súťaž Matematický klokan. Do súťaže sa zapojilo 82 žiakov z jednotlivých tried v rámci svojich súťažných kategórií. Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete pre žiakov základných a stredných škôl. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli. Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o. Výsledky budú zverejnené 17.4.2024 na web stránke: https://matematickyklokan.sk/.

            Všetkým súťažiacim držíme palce

             

            PhDr. Anita Kerekes- koordinátorka súťaže

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA - PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK GIMNÁZIUM ROŽŇAVA
      • Sekretariát školy: 058/7324503 Riaditeľ školy: 058/7324503
      • Akademika Hronca 1 048 01 Rožňava 04801 Rožňava Slovakia
      • 00161144
      • 2020954243
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje